Látszólag még téli álmát alussza a természet, és vele a nyáron gyerekzsivajtól és pancsolástól hangos családi házunk udvara is. Ilyenkor még hajlamosabbak vagyunk a bekuckózásra, és a gyerekeket is beltéri programokkal szórakoztatjuk a szabadtéri játékok helyett.

Pedig a kicsik energiájának levezetéséhez elengedhetetlen a kinti játék és a testmozgás, nem beszélve arról, hogy a friss levegő a fiatal agytekervényekre is pozitív hatással bír. Tudtad, hogy akár már fél órányi fogócska vagy a pedálos autó tekerése többet lendíthet a másnapi matekdolgozat sikerén, mintha az extra feladatok felett görnyednétek?

Természetesen nem a tanulásról szeretnénk lebeszélni titeket, de próbáljátok ki, milyen sokat segít a folyamatban, ha minden nap birtokba veszitek az udvarotokat vagy egy közeli játszóteret! Ha éppen nem tombol évszázados vihar, a csípősebb idő se tántorítson el titeket: réteges és vízhatlan öltözékkel ugyanis minden megoldható!

Klasszikus játszótéri elemek az udvaron is

Október óta magányosan árválkodik a gyerekhinta és a csúszda az udvaron? Pedig februárban is bátran használhatjátok őket! Mozgás közben (hacsak nem izzadnak le nagyon) nem fognak megfázni a kicsik, viszont a kültéri játékok mozgáskoordinációra gyakorolt fejlesztő hatása ugyanúgy érvényesül!

Kültéri távirányítós autó és társai a négykerék szerelmeseinek

Kirobbanthatatlan a kicsi kezéből a gyerek távirányítós autó? Semmi probléma, hiszen az autós játékkal nem csak a négy fal között lehet játszani! Létezik kifejezetten kültéri távirányítós autó, amivel az udvaron, vagy ha nyugis környéken laktok, felügyelettel az utcán is játszhat. Ha növelni szeretnétek az élményt, előkerülhet a padlásról az a bizonyos örökzöld pedálos autó, egy manapság nagyon népszerű gyerek gokart pedig garantáltan kicsalogatja a téli álomra berendezkedett medvebocsokat!

Labdajátékok az egész családnak

A hintázás vagy az autózgatás nagy előnye, hogy a kellően nagy gyerekeket már egyedül is hagyhatjuk szórakozás közben, de természetesen a legjobb, ha a friss levegőn is együtt játszik valamit a család! Szülők-gyerekek focibajnokság, kidobós, cicás játék: bármi jöhet, ami mozgásra késztet titeket, és nem utolsósorban jókat lehet nevetni közben!

Képek forrása: canva.com

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company Media Group hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.