Szombat hajnalban egy autó állt meg a nyíregyházi rendőrkapitányság előtt, majd egy férfi azzal ment be a rendőrségre, hogy egy halott kisfiú van a csomagtartójában. A nevelőanyát nem tartóztatták le, az Origo arról ír, hogy gyereket vár.

Megfulladt a kisfiú

Egy házaspár a két sajátja mellett másik két gyereket fogadott be az otthonába, vagyis lettek a nevelőszüleik. Szerda este a gyerekek vacsoráztatása közben egy falat megakadt az egyik befogadott kisfiú torkán, amitől a gyerek megfulladt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Eltűnt

Az anya ezután lefektette az akkor már halott fiút, majd ő is aludni ment. Hajnalban felkelt, betette a halott fiút az autója csomagtartójába, a fiú testvérét pedig beleültette a gyerekülésbe és két napig autózott Nyíregyháza környékén. Sem a férje, sem a vér szerinti gyerekei nem tudták, hogy hol van – írja az Origo.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Végezni akart magával

A nő állítólag a saját apját is felkereste, hogy elbúcsúzzon, öngyilkos akart lenni, ezt támasztja alá az is, hogy állítólag búcsúlevelet is találtak az autójában. A férje és a családja folyamatosan kereste a nőt. Végül szombat hajnalban talált rá a férje és az apósa egy erdőben. Ezután mentek el a férjével közösen a rendőrkapitányságra, ahol a férfi azzal ment be a rendőrségre, hogy egy holttest van a csomagtartóban.

Nem hitték el

A rendőrök először alig akarták elhinni az elképesztő bejelentést. A holttestet egyébként a család azután sem mozdította el, hogy rátaláltak a nőre, vagyis a kisfiú holtteste ugyanott, a csomagtartóban volt két nap után is, ahová a nő először tette.

Mindent vizsgálnak

A nőt jelenleg elmeorvosi szakértő vizsgálja, továbbá a rendőrség több tanút meghallgatott az ügyben, vizsgálják a cellainformációkat és a kamerafelvételeket is, hogy kiderítsék, hol járhatott a nő abban a két napban, és kivel találkozhatott, amíg nem találták.

Nem tartóztatták le

A nevelőanyát segítségnyújtás elmulasztásának minősített esete miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A letartóztatását nem kezdeményezték – mondta el az origonak Szilágyi László ügyészségi szóvivő. Több dolog is közrejátszott, többek között az, hogy büntetlen előéletű, két kisgyereket nevel, valamint az egészségügyi állapota is. A nő ugyanis terhes, de egészségügyi problémái is lehetnek.

Verhették a gyerekeket?

A Tények stábjának sikerült elérnie a gyerekek vér szerinti nagymamáját, aki nem hisz abban, hogy baleset történt, ő úgy hiszi, hogy a nevelőszülők rendszeresen verték a gyerekeket. „A kisfiú édesanyja állítja, többször látta, hogy a kicsinek sebes az arca, feje, de a nevelőszülők azt állították, hogy ez a biztonsági övtől van, ahogy bekötik a kocsiba” – mesélte a nagymama.

Vizsgálati eredmények

Az orvosszakértői vizsgálat során megtalálták az ételt a kisfiú gyomrában, amit a nevelőanya főzött és a kisfiú halálát okozta. Az Origo arról ír, hogy a kisfiú januárban olyan állapotban került a családhoz, hogy nem tudott rendesen rágni.

Kórházba került a testvér

Ahogy írtunk róla, nemcsak a halott kisfiú volt az autóban, hanem egy egyéves kislány is. A kislány nem a csomagtartóban, hanem az autóban lévő gyerekülésben volt, őt a mentők megfigyelésre kórházba szállították. Ezután derült csak ki, hogy a férfi és a nő a halott kisfiú nevelőszülei.

Nem szabad pánikba esni

,,Nem kell pánikba esni, hanem segítséget kell kérni. Lehetőség szerint a leggyorsabb segítséget, ahol a leggyorsabban felveszik a telefont, és mivel az időfaktor fontos, ahonnan a leggyorsabban kapnak segítséget” – fogalmazott az atv-nek Rózsa Szilveszter, varsányi háziorvos. A doktor hozzátette: a 112-es segélyhívó a sok kapcsolás miatt komoly időveszteséggel jár, így könnyen lehet, hogy hamarabb kap segítséget a szülő a házi orvostól vagy a védőnőtől. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: RTL