Az otthonunk igényeink szerinti kialakítása, berendezése sok kihívást tartogathat számunkra, ami különösen akkor igaz, ha kisgyermekek is élnek velünk a lakásban. Ez esetben ugyanis nagy figyelmet kell szentelnünk a biztonságukra, testi épségüknek védelmére.

Ha kicsit jobban is körülnézünk, akkor láthatjuk, hogy mi minden jelenthet veszélyforrást. Ott vannak például a radiátorok, a tükrök, az oszlopok, illetve a különböző tárgyak, bútorok szélei, sarkai, csak hogy néhányat említsünk a sok közül. 

Szerencsére a Csúszásgátlószalag.hu oldalon található gyermekbiztonsági eszközök használatával megakadályozhatjuk a balesetveszélyes helyzeteket, ezáltal megóvva a gyermekeinket a nemkívánatos sérülésektől. Melyik az a három eszköz, ami semmiképp se hiányozhat az otthonunkból? Most eláruljuk és kicsit részletesebben is bemutatjuk őket, lássuk!

Radiátortakaró

A radiátorok jelentős veszélyforrást jelenthetnek a gyerekek számára, akik még nincsenek tudatában annak, hogy a forró felületek megérintése fájdalmas lehet és akár égési sérüléseket is okozhat. Éppen ezért nagyon fontos, hogy távol tartsuk őket a fűtőtestektől, és még a lehetőségét se adjuk meg annak, hogy akár véletlenül is hozzájuk érhessenek. 

Erre a célra kiválóan alkalmazható az úgynevezett radiátortakaró, ami nem más, mint egy speciális burkolat, ami teljes egészében lefedi a fűtőtesteket, ezzel megakadályozva, hogy bárki is hozzáérhessen. Plusz előnye, hogy a takaróelemek rendszerint fából készülnek, ami puhább, mint a fém, így ha a gyerekek nekiütköznek, az kevésbé lesz fájdalmas, mintha a kemény fémnek mennének neki. 

Gyermekbiztonsági tükör

Könnyen előfordulhat, hogy az otthonunkban a gyerekek számára is elérhető magasságban kerülnek elhelyezésre a tükrök, amik így a radiátorokhoz hasonlóan veszélyeket tartogathatnak. Ha például az éleiknek nekiütköznek, akkor az komoly sérülést okozhat számukra, arról nem beszélve, hogy ha véletlenül leverik a tükröt és az széttörik, akkor az apró darabok is megsérthetik őket.

A gyermekbiztonsági tükrök azonban törésálló anyagból készülnek és lekerekített élekkel rendelkeznek, ha tehát ezeket használjuk, akkor nem kell tartanunk a fent említett veszélyektől. 

Oszlop- és falvédők

A lakásban lévő oszlopok, falak és sarkok is okozhatnak sérüléseket, ha a kicsik nekik szaladnak, így azokat érdemes ütéscsillapító anyagokkal bevonni, hogy mérsékeljék az ütközés erejét. Erre a célra szolgálnak az oszlop- és falvédők, amik olyan puha, párnázott borítások, amiket könnyen fel tudunk helyezni bárhova, ahol szükség van rájuk.

Nem vitás, hogy ha kisgyermekek is élnek velünk, akkor fokozottan oda kell figyelnünk rájuk és arra, hogy ne sérülhessenek meg. Erre kínálnak egyszerű, ugyanakkor hatékony megoldást a különböző gyermekbiztonsági eszközök, mint amilyen például a radiátortakaró, a lekerekített tükrök, illetve az oszlop- és falvédők.

Ha szükségünk van ezekre a termékekre, akkor a Csúszásgátlószalag.hu oldalon érdemes nézelődnünk.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő a csuszasgatloszalag.hu oldalt működtető cég. Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják olvasóink a Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek sokáig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak.