Újabb megrázó részletek derültek ki az Olaszországban meghalt magyar apákról. A szemtanúk szerint a két férfi gyermekeik életéért adták a sajátjukat. Hősként vesztették életüket, amit többen láttak a tragédia helyszínén.

Két férfi járt szerencsétlenül

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy a tengerbe fulladt két magyar turista Olaszországban. A 46 és 48 éves férfi Toszkánában, Livorno közelében, a homokos strandjairól híres Rosignanónál vesztette életét, szívszorító körülmények között. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem tudtak rajtuk segíteni

A kiérkező mentők nem tudtak segíteni rajtuk, már csak a halál beálltát tudták megállapítani. A tgcom24 azt írta, hogy a két turista a tengerből nem tudott kijönni a partra. A két férfit a sodrás egyre beljebb vitte és és már nem tudtak visszatérni.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Gyermekeikkel együtt fürödtek

Azóta újabb, megrázó információk derültek ki az Olaszországban meghalt magyar apákról. Két, jó barátságban lévő család látogatott a Livornóhoz közeli Rosignano fehér homokos strandjára. A hely az erős, kiszámíthatatlan áramlatokról is ismert, a végzetes napon délnyugati szél fújt, a két családapa és két gyermekük együtt fürdött. 

Megérezték a veszélyt

A szemtanúk szerint a szülők megérezhették a veszélyt, mert még partra segítették a kicsiket, de ők már nem tudtak kiérni a homokos fövenyre. 

Alattomos áramlat

Egy alattomos áramlat elragadta őket és nagyon gyorsan sodorni kezdte, pillanatokon belül már kétszáz méterre voltak a biztonságot nyújtó parttól. A családtagok sikítására figyeltek fel a strandolók, de segíteni nem tudtak Ervinnek és Róbertnek.

Mentőhelikopter és búvár is érkezett

Mindez délután fél kettőkor történt, közben a tenger egyre viharosabbá vált. A két férfit mentőhelikopterrel és csónakkal is keresték, illetve búvárok is érkeztek a strandra.

Kétségbeesett próbálkozások

A két áldozat közül az egyiket szinte azonnal megtalálták, a parton próbálták újraéleszteni, de sajnos nem jártak sikerrel. A kétségbeesett próbálkozásokat a gyerekek is végignézték. A másik férfi holttestét 40 perccel később találták meg, írta a Bors.

A helyiek tudják, hogy veszélyes

Az RTL Híradónak egy magyar nő arról számolt be, hogy az erős szél miatt kiadott sárga figyelmeztetés nem a legmagasabb riasztás és ilyenkor még nincs tiltva a fürdőzés, de a helyiek már nem mennek be a vízbe, mert tudják, hogy veszélyes. Ilyenkor ugyanis egyik pillanatról a másikra 1-4 méteres hullámok is kialakulhatnak.

Nem az első tragédia

Ezen a strandon nem ez volt az első ilyen tragédia ezen a nyáron: július elején egy 47 éves moldáv családapa veszett oda, hasonló körülmények között.

Drámai baleset

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról néhány hete, hogy három férfi kenuzás közben eddig tisztázatlan körülmények között a Dunába borult Dunasziget külterületén, ketten ki tudtak úszni, egyikük azonban elmerült a vízben. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció