Július 9-én délután lepték el a rendőrök Budapesten, a 19. kerület egyik udvarát. A Jókai utcában, az egyik családi ház mögötti albérletben egy 46 éves nő holttestét találták meg. Kiderült, hogy L.-né B. Szilviával a férje, a 35 éves L. István végezhetett. A férfit ugyanis felesége holtteste mellett, bezárkózva találták meg. A rendőrségi kihallgatáson azt mondta, nagyon szerette a feleségét és fogalma sincs, miért tette.

Kiégett a lakásuk

A házaspárnak január végén siklott ki az élete, miután a kőbányai lakásuk kiégett és lakhatatlanná vált  Ekkor az önkormányzat biztosított számukra otthont, ahonnan májusban költöztek a 19. kerületbe. Egy idős házaspártól bérelték a házukat, ami a főbérlőkével egy telken állt. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 252 ezernél is többen követnek minket.

Nem volt velük gond

Először semmi gond nem volt a házaspárral, dolgoztak és nyugodt életet éltek – egészen hétfőig. Ekkor István igencsak különösen viselkedett: részegen furcsa dolgokat kiabált a tulajdonosoknak, akiknek akkor még érthetetlen, különös kijelentéseket is tett. Később kiderült: ekkor Szilvia vélhetően már halott volt.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Kihívták a rendőröket

“Nyugalomra vágytak, ezért jöttek ide, de már az elején becsaptak: csak a nő érkezett megkötni a szerződést. Teljesen ki vagyunk most készülve” – mondta a Blikknek a főbérlő. Az idős házaspár fia hívta ki a rendőröket, aki a munkából váratlanul hazaérkezve érzékelte, hogy valami nincsen rendben.

Furcsán viselkedett

“A férfi már az előző este részeges volt és össze-vissza beszélt. Zavaró, nyugtalanító dolgok hangzottak el. Többek között arról érdeklődött, hogy a kauciót visszakapja-e és közölte, hogy ne avatkozzunk bele a magánügyükbe. Véres is volt, de a szüleim nem gondoltak borzalmakra. Ekkor már halott lehetett a felesége” – mondta a főbérlő fia. 

Rengeteg piával érkezett

A főbérlő elmondása szerint a tragédia előtti napon az elkövető fia is megérkezett a házaspárhoz. Rengeteg alkoholt hozott, majd elment. Másnap már feltűnt az idős házaspárnak, hogy nem látják Szilviát. Bár megpróbáltak beszélni Istvánnal, a férfi, ha lehet, még rejtélyesebben viselkedett: nem mondta meg, hol van a felesége, az ajtót pedig csak résnyire nyitotta ki.

Ült már börtönben

A házba a rendőrök mentek be. István, a felesége holtteste mellett gubbasztott, ekkor megpróbált kitörni, a rendőrök a földre teperték és elfogták. Kiderült, a 36 éves L. István már nem volt ismeretlen a hatóságok előtt. Amellett, hogy korábban is ült már börtönben, éppen ma, azaz csütörtökön lett volna tárgyalása egy teljesen más ügy miatt. Emberölés kísérletével vádolják, amiért többedmagával bűnsegédként részese volt egy verekedésnek korábban a Csepel Plazánál.

El akar menni a temetésre

A férfi ügyvédje azt mondta, hogy az emberölés elkövetését elismerte, de ésszerű magyarázatot nem tud adni a tettére, nem képes felidézni a részleteket. Nagyon megbánta a történteket, közölte, hogy részt szeretne venni a felesége temetésén.

Megfojtotta az asszonyt 

A jegyzőkönyvek szerint hétfő délután hat óra körül történt a brutális gyilkosság: szóváltás után ütötte, fojtogatta a párját, akinek a holttestét csak másnap fedezték fel. Az asszony koponyacsonttörést és koponyaűri vérzést szenvedett. A férfi pár nappal a tragédia előtt drogot fogyasztott, amire hétfőn alkoholt ivott, s ezután vetkőzött ki önmagából.

Nagyon szerette a férjét 

“Habár mindenki tudott István múltjáról, gyakran viselkedett agresszívan, de erre senki nem számított. Szilvi nagyon szerette a férjét, akinek mindenért megbocsájtott. Úgy tudom, teljesen alaptalan féltékenység miatt vesztek most össze” – mondta a férfi egyik féltestvére. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 252 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: helyszínelés a gyilkosság után – Forrás: MTI/Mihádák Zoltán