Dulakodás közben leszúrtak egy férfit a főváros 23. kerületében, Soroksáron szerdán hajnalban. A férfi a helyszínen életét vesztette, az elkövetőt elfogták a rendőrök – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

Összeverekedett a két férfi

A rendőrség szerint éjfél után nem sokkal érkezett a bejelentés, amely szerint két férfi összeverekedett, és egyikük vérzik. Az elsődleges adatok szerint a Nagykőrösi úton található egyik épületben egy 44 éves kazah állampolgárságú férfi szóváltást és dulakodást követően többször megszúrt egy 48 éves ukrán állampolgárságú férfit.

Elfogták az elkövetőt

A megszúrt férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Az elkövetőt a rendőrök a helyszínen elfogták, elszámoltatása folyamatban van a rendőrség tájékoztatása szerint. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Lopott az erkélyről

2022. január 16-án este egy magyar-ukrán kettős állampolgárságú férfi bemászott egy társasház földszinti erkélyére a Futórózsa utcában, majd felmarkolt egy 2398 forint értékű halkiszedő hálót. A tolvajt kiszúrta egy közeli emeletes ház lakója, aki azonnal a betörő után indult

Az erkélyről látta a rablást

Rászólt, így próbálta meg feltartóztatni a rendőrök kiérkezéséig, ám nem járt sikerrel, ugyanis a tolvaj egyszer csak megfordult és késsel szíven szúrta, majd elmenekült a helyszínről. A szemtanúhoz egy járókelő hívott mentőt, ám a kórházba szállítása után belehalt a sérüléseibe.A tragédia után, az áldozat felesége elmondta, hogy férje éppen az erkélyen tartózkodott, amikor észrevette, hogy egy gyanús férfi járkál a parkoló autók közt. Azonnal lement a ház elé. Sándor hosszasan követte a feltehetőleg rablásra készülő férfit, majd húsz házat mentek így. Végül a támadó késével megszúrta Sándort, aki még megpróbált hazamenni. Eközben találkozott össze az őt kereső feleségével.

Már a mentőben megműtötték

Renáta, az RTL klub Híradójában akkor azt mondta, hogy férje utolsó erejével még megszorította a kezét és ezután esett össze. A mentő a Honvédkórházba vitte. Az áldozatnak olyan súlyos sérülései voltak, hogy még a kórház előtt megállították az orvosok a mentőt, és a járműben feltárták a sebet, mert Sándor állapota válságosra fordul. Ekkor még sikerült életbe tartani a férfit.

A kórházban halt meg

Ezután a Honvédkórházba feleségének azt mondták, hogy jól alakul Sándor állapota, látszik rajta, hogy élni akar. De sajnos néhány óra múlva meghalt. Az eset után a rendőrség hajtóvadászatot indított a tettes ellen. A nyomozók alaposan átfésülték a környéket, de csak 2 nap múlva akadtak a nyomára.

Beismerte tettét

A 39 éves gyanúsított kihallgatásakor beismerte a bűncselekmény elkövetését, azt is megmutatta a nyomozóknak, hogy hol rejtette el a gyilkossághoz használt, majd elmosott kést egy kerítés oszlopában. A rendőrök lefoglalták az elkövetéskor viselt ruhákat is, kivéve a kabátot, amit a férfi kidobott, a szemetest pedig az elfogásakor már kiürítettek.

Különös egybeesés

A tettes, csakúgy, mint az áldozat kárpátaljai származású. Mindketten kőművesként dolgoztak Budapesten, sőt egy évben is születtek, hovatovább a születési helyük között is mindössze nyolc kilométer van. Mindez azt jelenti, hogy a tettes és áldozata hasonló életutat jártak be, egészen eddig. A két férfi nem ismerte azonban egymást.

Elítélték

A most 42 éves magyar-ukrán kettős állampolgárságú késelőt emberölés miatt 9 év 6 hónap börtönre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte a bíróság, a döntés ellen viszont az ügyész a büntetés súlyosbításáért, az elkövető és védője pedig felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: illusztráció