Holtan találtak egy nőt Budapesten, a Hős utcában. Az elhunyt testén számtalan bántalmazásra utaló nyom volt, feltehetően egy 39 éves férfi végezhetett vele.

Gyilkosság Kőbányán

Gyilkosság történt Budapest 10.  kerületében, a Hős utcában. A BRFK közleménye szerint az egyik lakásban egy 47 éves nőt találtak holtan, a testén számtalan bántalmazásra utaló nyom volt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Elfogták az elkövetőt

A zsaruk a helyszínen fogták el a feltételezett elkövetőt, a 39 éves férfit halált okozó testi sértéssel vádolják. Egyelőre még nem tudni, mi történt a lakásban.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Folyik a helyszínelés

Bors információi szerint a helyszínelés még jelenleg is folyik, a rendőrség egységei már elözönlötték a társasház épülete előtti környéket.

Késelés 2016-ban

Budapesten, a Hős utcában mélyszegénységben élők és drogosok élnek főként. Az elmúlt években több bűncselekmény is történt. 2016 januárjában az egyik háztömb lépcsőházban késeltek meg egy embert. A támadó előbb megverte, majd többször is megszúrta a férfit.

18 éves férfi késelt

Az áldozat életveszélyes sérüléseket szenvedett. Szerencsére a ház egyik lakója időben értesítette a rendőröket és a mentőket. A helyszínen elfogták a 18 éve tettest.

Gyakoriak a bűncselekmények

2015 áprilisában lövöldöztek, júniusban pedig lopás miatti gázrobbanás volt a sokak által csak drogos gettónak tartott zónában, ahova a mentők is csak rendőri kísérettel mernek bemenni – de 2014 novemberében is történt egy szintén életveszélyes késelés és lakástűz a Hős utcában.

Felszámolják a gettót

Az önkormányzat korábban arról döntött, hogy felszámolják a Hős utcai gettót. Idén áprilisban a kerület alpolgármestere azt mondta, a Hős utca 15/A-B két háztömbjében eredetileg lakó mintegy 150 család és 150 tulajdonos közül az önkormányzati lakások bérlőit elhelyezték máshova, a tulajdonosok nagy részével pedig megállapodtak. 

A lakások különbözetét a lakóknak kellett előteremteni

Akkor azt mondta az alpolgármester, hogy már alig ötven családdal folyik további egyeztetés. Az önkormányzat a telep lakóitól megvásárolta a lakásukat, vagy felújított önkormányzati bérlakást kínált cserébe, néhány tulajdonosnak pedig segítettek másik lakást vásárolni, a Hős utcai lakás értéke és az új lakás ára közötti különbözetet azonban nekik kellett előteremteniük.

A drog és a prostitúció még nem oldódott meg

A tömbben az önkormányzat többször végzett teljes környezettakarítást és hulladékszállítást, így mára viszonylag jó állapotok uralkodnak, ám a drog és a prostitúció problémája továbbra sem szűnt meg, csak visszaszorult

Kiemelt kép: helyszínelnek a rendőrök a Hős utcában – Forrás: MTI/Mihádák Zoltán