Egészen elképesztő, amit a kispesti családnak ki kellett állnia. Végre jó áron hozzájutottak egy házhoz, aztán rádöbbentek, hogy a szomszéd egy igazi szemétláda. Zaklatja, feljelenti őket, gyomirtóval spricceli a kertjüket, sőt még a gyermekmedencét is kilőtte egy puskával. Úgy döntöttek nem adják fel és felveszik vele a harcot. Mit lehet tenni ha az embernek szemétláda a szomszédja? It egy tanulságos eset.

Szomszédháború Kispesten

Nem könnyű az egymás mellett élés, a szomszédok közt gyakran alakul ki nézeteltérés, néha pedig valóságos háború. Ez történt Kispesten is az egyik vasútvonal közelében élő családdal. A szomszédjuk valósággal szétterrorizálta őket. A szomszédháború most a bíróságon folytatódik, lássuk mi történt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Gyilkossággal fenyegetőztek

Az ügyészség szerint az élettársként együtt élő V. Tibor és a szintén vádlott párja 2013 júliusától kezdve beavatkoztak szomszédaik mindennapi életébe, rendszeresen megakadályozva őket abban, hogy az ingatlanjaik kertjét használják. Kiabáltak rájuk, a megölésükkel fenyegetőztek, téglát, szemetet dobáltak át az udvarukra, de még egy gumimedencét is meglőttek légpuskával. A szomszédok kisgyermekeit is rettegésben tartották: utóbbiak között voltak, akik a folyamatos agresszív viselkedés miatt pszichológus segítségére szorultak – írja a Blikk.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Megkeseredett szomszéd

A problémás, szemétláda család egy lerobbant házban élt, ahova csak a vasúti sínek felől lehetett bejutni. A megkeseredett szomszéd így emlékszik a kezdetekre: „Azután költöztünk ide, hogy az előző tulaj elmenekült, nekünk pedig jó áron adta tovább az otthonát, ám a botrányos szomszédokról nem tájékoztatott.”

Gyomirtót locsoltak a szomszéd udvarra

„Ahogy kijöttünk a kertbe, üvöltöztek, szitkozódtak, a tetőre felmászva fenyegetőztek, folyamatosan megfigyeltek, dobálóztak, sőt, gyomirtóval locsolták meg a kertet, amitől minden tönkrement – mesélte megtörten az egyik szomszéd.

Puskával lövöldöztek

A szemétláda szomszédok zaklattak mindenkit, téglákkal dobálóztak, légpuskával lövöldöztek, és még ők tettek feljelentést a rendőrségen. Azt a látszatot keltették, hogy őket zaklatják. A bántalmazott szomszédok kénytelenek voltak stratégiát váltani.

Terrorcsalád a szomszédban

„Eleinte átlátható kerítés volt közöttük, ma pedig már egy lugas és egy magas pala választja el egymástól az ingatlanokat. A terrorcsalád vezetője a párjával és hat gyerekkel osztotta meg otthonát, de elrettentés gyanánt gyakran hívták át magukhoz a rokonságot. A szomszédok erre válaszul kamerákat szereltek fel.

Nyomozást indítottak

Miután a rendőrségen bemutatták a térfigyelő kamerákkal készült felvételeket, a hatóság már komolyabban foglalkozott az üggyel. nyomozást indítottak, amely most jutott el a bírósági szakaszba.

Letartóztatták a szemétláda szomszédot

Időközben a szemétláda szomszédot, V. Tibort egy másik ügye miatt letartóztatták, a körülötte lévő brancs pedig szétszéledt. Azóta a házat eladták, a zaklatással, súlyos testi sértés kísérletével, kiskorú veszélyeztetésével és garázdasággal vádolt agresszív férfit és párját pedig kedden a kispesti bíróságra idézték, de a tárgyalásukra nem mentek el.

Ezt tedd a problémás szomszéddal

Úgy tűnik tehát, hogy a szemét szomszédok ellen igen is lehet, és kell is védekezni. Fel kell szerelni pár kamerát, hogy a hatóságoknál bizonyítani tudjuk, hogy a szomszédunk tényleg egy szemétláda, így eljárás indítható ellene. Nem véletlenül így szól a régi magyar mondás: Rossz szomszédság, török átok. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció