Elfogatóparancsot adott ki a rendőrség Nemes László ellen, aki a tarpai fociakadémia gyermekfelügyelője volt. Az 54 éves férfi kiskorú fiúkat molesztált és undorító, mocskos dolgokat végzett velük. A férfi emiatt háziőrizetben volt, ahonnan 3 hónapja megszökött. Ezért körözi most a rendőrség.

A fociakadémián zaklatott

A gyanú szerint az 54 éves, kárpátaljai származású férfi, a tarpai fociakadémián sportoló gyerekekkel fajtalankodott. „A megalapozott gyanú szerint az edzőként dolgozó férfi munkakörébe tartozott az is, hogy éjszaka felügyelje az externátusként működő diákszálláson elhelyezett gyerekeket” – mondta dr. Szilágyi László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség szóvivője. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Mocskos dolgot végzett

A szóvivő elmondta, hogy 2022 novemberében egyik éjszaka, Nemese László, egy alvó kiskorú fiúval mocskos cselekményt végzett. Néhány nap múlva egy másik kiskorú fiúval ugyanígy tett. Ezek a cselekmények ismétlődtek is 2022 novemberében.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Ezzel gyanúsítják

Nemes Lászlót a rendőrség 18. életévét be nem töltött, a felügyelete alatt álló személy sérelmére, védekezésre képtelen állapotát felhasználva elkövetett nemi erőszak miatt hallgatta ki gyanúsítottként. A Blikk úgy tudja, a megrontott gyerekek éppen csak betöltötték a 14. életévüket.

Megszökött a háziőrizetből

A férfi 2022. december 6-tól 2023. november 7-ig letartóztatásban volt, majd ekkor a bíróság elrendelte a bűnügyi felügyeletét azzal, hogy a számára kijelölt ingatlant nem hagyhatja el. Ezt a gyanúsított nem tartotta be, mert 2023. november 19-én ismeretlen helyre távozott. Jelenleg fogolyszökés miatt is nyomozás folyik ellene. Az ügyészség határozatával távollévő terheltté nyilvánította a gyanúsítottat, az eljárás a távollétében folytatódik majd”.

Kárpátaljáról származik

Nemes László a kárpátaljai Beregszászról származik. A lap úgy tudja, a testvére bérelt ki neki a tarpai önkormányzattól a házi őrizet idejére egy ingatlant, amit nem hagyhatott el. Hetente kellett volna jelentkeznie a rendőrségen, de ő inkább megszökött.

Gyermekfelügyelőként dolgozott

Nem kizárt, hogy a Tarpától, mindössze 17 kilométerre lévő szülővárosába, Beregszászba menekült át. A bűncselekmények idején a sportegyesület szomszédos településen lévő szálláshelyén dolgozott éjszakánként, ahol 42 ukrán, kárpátaljai gyermek felügyelete, kísérése volt rábízva.

Ellátta a gyerekeket

„Néhány éve jött ide Laci dolgozni. Én úgy láttam, gondoskodott a gyerekekről, takarított, mosogatott rájuk. Úgynevezett felcserként, orvossegédként is dolgozott a klubnál: szükség esetén ellátta a gyerekeket gyógyszerekkel, vagy ha megsérült valaki a pályán, tudta, mit kell csinálni, de masszírozta is őket” – mondta az egyik helyi férfi.  

Azt hitték, börtönben van

„Azt hittük, már régen a börtönbüntetését tölti, megdöbbentő, hogy kiengedték és megszökött. Nyilván hazamehetett Ukrajnába, ahol most a háború miatt besorozzák, hacsak nem bujkál valahol” – mondta egy másik helyi férfi, aki jól ismerte Nemes Lászlót.

A polgármester semmiről sem tud

Tarpa polgármestere azt mondta, annak ellenére, hogy Nemes László egy önkormányzati ingatlanban volt házi őrizetben, történtekről nincs tudomása. Pedig Szécsi Szabolcsnak a fociakadémiához is van némi köze. Ugyanis az ukrán határ közelében fekvő Tarpa pár évvel ezelőtt 395 millió forintot kapott a kormánytól, hogy futballpályát és sportcsarnokot építsen.

A polgármester ötlete volt a fociakadémia

Az ott működő focisuli ötletét Szécsi Szabolcs, a falu fideszes polgármestere találta ki, hogy megállítsa a helyi általános iskola gyereklétszámának csökkenését. Az indulás óta több mint 90 utánpótláskorú játékost neveltek ki nagyobb kluboknak, akadémiáknak. A Tarpán focizó gyerekek nagy része Kárpátaljáról érkezik, van, hogy az egész család áttelepül Magyarországra a jobb élet reményében.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Nemes Lászkó – Forrás: police.hu