Éveken keresztül készített kiskorú rokonairól felnőtt tartalom jellegű felvételeket egy 32 éves férfi. A gyomorforgató felvételeket meg is osztotta a darkweben. A férfi elfogásáról készült videót cikkünk végén tudod megnézni.

Külföldről jött a jelzés

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda közleménye szerint nemzetközi jelzés alapján indított nyomozást az NNI. Egy magyar felhasználóról értesítették őket, aki gyermekek nemi kizsákmányolását ábrázoló felvételeket osztott meg a darkweben, egy pedofil fórumon.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Testvére gyerekeit fotózta

A kibernyomozók elemezték a képsorokat, majd rövid idő alatt eljutottak ahhoz a férfihoz, aki a gyanú szerint azokat testvére 7 éves gyermekéről készítette. A nyomozás során az is kiderült, hogy a férfi másik két kiskorú családtagjáról is hasonló tartalmú felvételeket készített. Ezeket évekig gyűjtögette és feltehetően többször osztotta meg a darkweben.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Házkutatást tartottak

A lakásában tartott kutatás során a rendőrök számítástechnikai eszközöket és adathordozókat foglaltak le, amelyeken több ezer, kisgyermekekről készített nemi jellegű felvételt találtak. A nyomozók azt is vizsgálják, hogy ezek hogyan kerülhettek a 32 éves férfihoz, illetve, hogy azokat ki és mikor töltötte fel a darkwebre.

Letartóztatták a férfit

A budapesti gyanúsítottat másfél héttel ezelőtt fogták el, majd előállítását követően kiskorúakról készített mocskos felvételek és nemi erőszak bűntett miatt hallgatták ki. Az őrizetbe vett férfit azóta le is tartóztatták. 

Intézkedett a gyámhatóság

A nyomozó hatóság értesítette az esetről a gyámhatóságot, azonban gyerekek családjaikból történő kiemelésére nem volt szükség. Biztonságban vannak a szüleiknél.

Fontos felhívás!

Nagyon fontos, hogy ha valaki ilyen jellegű bűncselekményt észlel, akkor azonnal értesítse a rendőrséget vagy akár a családvédelmi, illetve segélyszolgálatokat, hogy a gyermekek szexuális kihasználása ne maradhasson rejtve.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

A férfi elfogásáról készült videó

Kiemelt kép: az elfogott férfi – Forrás: police.hu