Metró elé ugrott és meghalt egy ember a Duna Plazánál, a Gyöngyösi utcai megállóban. A BKK közleménye szerint metrópótlóval szállítják az utasokat.

Metróbaleset a 13. kerületben

Metró alá esett egy ember az M3-as metróvonalon, a 13. kerületben, a Gyöngyösi utcánál. A balesethez a fővárosi hivatásos tűzoltókat riasztották és a fővárosi tűzoltó doktorszolgálat is a helyszínen van. Az egységek szétválasztották a metrószerelvényeket, a műszaki mentést a társhatóságokkal közösen végzik.

Itt történt a baleset

Fotó: BudaPestkörnyeke.hu

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Metrópótló jár

A BKK azt írja, hogy az M3-as metrópótló autóbuszok meghosszabbított útvonalon, a Kálvin tér és Újpest-központ között közlekednek. Az M3-as metró csak a Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér között jár. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megszólalt a szemtanú

„Gyöngyösi utcánál a pláza oldalán beugrott valaki. Sajnos pont láttam” – írta a Facebookon az egyik szemtanú. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a tűzoltók szabadították ki az áldozatot a szerelvény alól és segítettek a mentőknek a test kiemelésében.

Tavaly is volt itt egy baleset

Tavaly júniusban, szintén a Gyöngyösi utcai megállóban, elgázolt egy 30 év körüli férfit a metró. Az áldozat életveszélyes koponya-, mellkasi- és végtagsérüléseket szenvedett. A helyszínen stabilizálták az állapotát, de eszméletlen állapotban, lélegeztetve szállították kórházba.

Elvesztette az egyik lábát

A férfi túlélte a gázolást, ám az egyik lábát elvesztette. A budapesti tűzoltók az eset bekövetkeztekor védőruhában lementek a szerelvény alá, majd egy speciális hordágyra fektették az áldozatot, akik ezt követően átadtak a mentőknek.

Speciális hordágyon hozták fel a férfit

Fotó: BudaPestkörnyeke.hu

Végezni akart magával

Mint kiderült, a férfi öngyilkossági szándékkal ugrott a szerelvény elé, ami nem tudott olyan rövid időn belül lefékezni, hogy megakadályozza a balesetet.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ha segítség kell

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Kiemelt kép: rendőrök a Duna Plázánál – Forrás: BudaPestkörnyeke.hu