Többszáz szög beverése sok bosszúsággal járhat együtt, hacsak nem gondolkodunk előre és szerzünk be egy profi szerszámot. Egy szögbelövő az otthoni barkácsmunkák során is remek szolgálatot tehet, amennyiben a megfelelő módon választottuk ki az adott modellt.

Milyen az ideális szögbelövő?

Attól függ, hogy mire szeretnénk használni és mekkora szögekkel kívánunk dolgozni. Mivel nem mondható egy olyan általános szerszámgépnek, mint pl. a sarokcsiszoló, ezért nem árt alaposan szemügyre venni azokat a paramétereket, amelyek segítik kiválasztani az igényeinknek megfelelő változatot. Hiszen egy marok szögbeütővel elég nehezen boldogulnánk, ha éppen tetőfedés előtt állunk. Ugyanakkor a célirányosan kiválasztott modell felgyorsítja a munkát és olyan helyeken is használható, ahol a kalapács nem, például a helyhiány miatt. Ha nincs elegendő hely meglendíteni a hagyományos kalapácsot, akkor a szegeket sem leszünk képesek beütni.

Akkus szögbelövő otthoni használatra

Ha nem szeretnénk kompromisszumokat kötni, akkor egy akkus változat mindenképp remek választást jelent az otthoni barkácsoláshoz. Kerítésépítéshez, padlózat rögzítéséhez, lécek felhelyezéséhez, faházak és egyéb fa szerkezetek építéséhez is használható. 

Az igazi értéke egyértelműen az akkus technológiában rejlik. Nincsenek vezetékek, könnyen hordozható, gyorsan feltölthető és halkabban működik, mint pl. egy pneumatikus változat. Bár a pneumatikus szögbelövők ütőteljesítmény tekintetében kimagaslónak számítana, ekkora erőre valószínűleg nem lesz szükségünk a hagyományos felhasználást illetően. Egy 18V-os akkus HiKOKI szögbelövő kitűnő paraméterekkel rendelkezik, minőségi szerszámgép és számos extrával rendelkezik. 

Mert ugye az sem mindegy, hogy adott idő alatt hány szöget üthetünk be a géppel, nem beszélve a különféle praktikus és kényelmes funkcióról. Emellett még a biztonságról sem esett szó, pedig erre is fokozottan figyelnünk kell. A szekvenciális trigerrel rendelkező gépek esetében már a sorrend is fontos. A biztonsági kioldó kapcsoló nem engedi elsülni a gépet, ha nem nyomjuk az orrészt az anyaghoz.

Az extrák is fontosak

Egy minőségi szögbelövő esetében talán a leglényegesebb dolog a mélységállítás. Ha nem állítjuk be megfelelően, hogy milyen erővel üsse be a szegeket, akkor vagy ki fognak állni az anyagból, vagy egész egyszerűen keresztül mennek rajta. Bizonyos modellek több méretű szeget képesek befogadni, ezért hasznos a szeg méret beállítás. A LED világítás a gyenge fénynél segíti a munkát. A prémium modellek már szénkefe nélküli motort használnak és kényelmes, ergonomikus markolattal vannak ellátva.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.