Az óbudai rendőrök újra sebességmérési akciót tartottak a szabálytalankodók kiszűrésére.

A gyorshajtók kiszűrése

A Budapesti Rendőr-főkapitányság 3. Kerületi Rendőrkapitánysága 2022. augusztus 29-én közlekedési ellenőrzést tartott a kerület két kiemelkedően forgalmas útján. Az akció fő célja a gyorshajtók kiszűrése volt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

88 gyorshajtó

A két helyszínen hat óra alatt 88 gyorshajtóról készített felvételt a traffipax, ami átlagolva azt jelenti, hogy óránként 15-en nem tartották be az adott útszakaszon a megengedett sebességhatárt. A szabálytalankodó sofőrök közigazgatási bírságra számíthatnak.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Várhatók még ellenőrzések

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kiemelten kezeli a közlekedésre veszélyes jogsértéseket, ezért a továbbiakban is várhatók hasonló ellenőrzések.

Rengeteg a tragédia

A gyorshajtás miatt gyakorlatilag nem telik el hét tragédia nélkül. Augusztus első felében írtunk arról itt, a BudapestKörnyéke.hu oldalán, hogy egy 60 éves tárnoki férfi a 6-os úton Százhalombatta felé áttért a szembe sávba, ahol egy személyautóval ütközött, majd a motor kigyulladt. A motoros életét vesztette, a helyszínen meghalt. 

A motor

A rendőrség felvétele.

Vészhelyzet az autópályán

Szint itt a BudapestKörnyéke.hu oldalán írtunk arról az áprilisi esetről, melynek során egy mentőautó előtt száguldozott az Audit vezető pofátlan sofőr.

Hiába szirénázott

Mint arról beszámoltunk hiába szirénázott a mentőautó az autópályán, az audis egyáltalán nem akarta elengedni, sőt inkább kihasználta a megkülönböztető jelzéssel mögötte haladó járművet és szinte rámászott az előtte haladókra. Így próbált meg pár perces előnyhöz jutni az autópályán a szabálytalanul közlekedő férfi.

Egyáltalán nem engedte el a mentőt

Nagyjából 20 percig haladt nagy sebességgel a szirénázó mentőautó előtt egy audis az M1-es autópályán Komárom és Tatabánya között múlt csütörtökön, kora este. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Videó is van az esetről:

Kiemelt kép: Illusztráció