A 31 éves Szilágyi Áron ma megszerezte harmadik olimpiai aranyérmét Tokióban, ezzel rekordot állított fel. Az ünneplésről készült képeket érdemes megnézni. Öröm, eufória, boldogság. A róla szóló dokumentumfilmben egyértelműen fogalmazott: “Győzni akarok, győznöm kell” – mondta az immár háromszoros olimpiai bajnok sportoló.

A harmadik olimpiai arany

Sorozatban harmadik olimpiáján, Tokióban is bejutott a döntőbe a kardvívó Szilágyi Áron, miután legyőzte grúz, majd olasz ellenfelét. Így harmadszor is aranyérmes, ami ebben a versenyszámban korábban még senkinek sem sikerült.

Szilágyi Áron az éremmel

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Nagyon büszke és boldog

„Azt fel kell fognom, hogy mit csináltam ma, hogy háromszoros olimpiai bajnok lettem egyéniben, de azt óvatosan visszautasítom, hogy én lennék a sportág legnagyobb legendája. Természetesen nagyon büszke vagyok arra, amit itt ma, illetve az elmúlt kilenc évben elértem, de úgy érzem, vannak még címek, amiket meg lehet szerezni. Sok minden jár a fejemben, de egyelőre engedjék meg, hogy ezt megünnepeljem.” – mondta Áron az Indexnek.

Áron a dobogó csúcsán

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Tudta mi kell a győzelemhez

„Elsőre el sem hittem, hogy nyertem, és továbbra is nehéz felfogni, hogy háromszoros győztes vagyok. Nehéz különbséget tenni a három siker között, Londonban még nagyon fiatal voltam, Rióba és ide viszont már úgy érkeztem, hogy tudtam, mi kell a győzelemhez, úgyhogy ezek talán könnyebbek voltak.” – tette hozzá a boldog sportoló.

Áron ünnepel

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Mentális harc

A Szilágyi Áronról szóló dokumentumfilmet tegnap mutatták be, az előzetese elérhető a Youtube-on. Ebben Áron arról beszél, hogy van egy nagyon komoly mentális harc a páston. A sportoló azt is elmondta, hogy a vívás adja neki azt az élményt, hogy valamit igazán jól csinál.

A győzelem pillanata

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Aranyat csak egy valaki kaphat

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Matekból is jó volt

Szilágyi Áron 1990-ben született Budapesten, a Vasas SC versenyzője. A Fazekas Mihály Gimnázium matematikai tagozatán érettségizett 2008-ban. 2010 szeptemberétől az Eötvös Loránd Tudományegyetem Társadalomtudományi Karán a nemzetközi tanulmányok alapképzési szak hallgatója. Angolul és franciául beszél, matematikából országos versenyeken ért el kiemelkedő eredményeket. 2012-ben felvételt nyert a Károli Gáspár Református Egyetem pszichológia szakára.

Nézd meg az Áronnal készült doksifilm előzetesét

Kiemelt kép: Szilágyi Áron – Fotó: MTI/Illyés Tibor