Babicsek Bernát szülei, miután megkapták fiuk halálával kapcsolatos nyomozati anyagokat, úgy vélik, a 41 éves színész ma is élhetne. A gyászoló édesanya azt mondta, hogy amikor megszólalt a tűzriasztó Bernát házában, akkor az egyik biztonsági cég járőre kiment a helyszínre, látta a füstöt és még azt is hallotta, hogy valaki horkol bent. Ennek ellenére nem ment be a házba, nem kért segítséget, hanem sarkon fordult és elment.

Megszólalt a riasztó

Babicsek Bernát tavaly december 31-én otthonában 41 éves korában hunyt el. Halálát valószínűleg füstmérgezés okozta. A tragédia előtt a harmónikás otthonában megszólalt a riasztó, amely egy biztonságtechnikai céghez volt bekötve, s bár a járőr kiment a solymári házhoz, nem érzékelt gondot.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megelőzhető lett volna a haláleset?

Bernát szülei azonban a nyomozati iratok áttekintése után úgy vélik, fiuk halála megelőzhető lett volna: „Eddig nem szerettem volna nyilatkozni Bernát elvesztéséről, mert nagyon fájt, még most is megszakad a szívem, ha arra gondolok, hogy a fiam már nincs itt” – mondta megtörten a Blikknek Márta asszony.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Kiment a járőr

A szülőket, hónapokkal fiuk elvesztése után sem hagyják nyugodni a történtek. A gyászoló édesanya szerint a halál éjjelén megszólalt Bernáth házában a riasztó, a járőr pedig kiment a helyszínre. „Utólag derült ki számomra az iratokból, hogy a cég alkalmazottja szerint a fiam még élt, amikor kint volt, mert hallotta őt horkolni, viszont a füstöt is látta”.

Dőlt a füst

Bernát édesanyja szerint a járőr azt hitte, hogy a füst a kéményből jön, pedig akkor már a szellőzőn keresztül ment ki. Márta néni nem érti, hogy miért nem tudta megkülönböztetni a kettőt.

Jelentette a diszpécsernek

„Alig pár percet volt kint, majd jelentette a diszpécsernek, hogy mit tapasztalt és elment. Azt hiszem, ha a járőr nem hagyja ott a gyermekemet magára a füstölő lakásban, ha felzörgeti Bernátot, akkor a fiunk még ma is élhetne”.

Fellebbeztek a szülők

A rendőrség közigazgatási eljárás keretein belül lezárta a nyomozást. A szülők fellebbeztek, mivel szeretnék megtudni, hogy lehetett volna-e gondosabban, körültekintőbben eljárni, ha máshogy alakulnak a dolgok a tragikus éjjelen, vajon fiuk még köztük lehetne-e?

Sok a kérdés

„A halál pontos időpontját sem állapították meg a nyomozás végére, és nem kaptunk választ arra sem, hogy történt-e gondatlanság. Tudom, a fiamat semmi nem hozhatja vissza, de nem akarom, nem tudom elhinni, hogy tíz perc alatt keletkezett a füst, a tűz és ennyi idő volt, hogy a fiam meghaljon. Azt gondolom, a járőrnek több időt kellett volna a ház körül töltenie és igenis, fel kellett volna ébreszteni őt vagy segítséget hívnia” – mondta a gyászoló anya.  

Megmenthető lett volna?

„Számomra teljesen egyértelmű, hogy a haláláért semmilyen felelősség nem terheli Bernátot. A hatóság feladata kideríteni, hogy történt-e bármilyen személyi mulasztás az ügyben, adott esetben valaki szegett-e meg foglalkozási szabályt, elmulasztotta-e a segítségnyújtást és hogy megmenthette volna-e bárki Bernát életét, amennyiben a foglalkozásuk szabályait betartva járnak el. Határozott álláspontom, hogy jelen ügyet lehetetlen közigazgatási eljárás kereteiben lezárni”  – mondta Borbély Zoltán, ügyvéd, a család jogi képviselője.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Babicsek Bernát temetéséről készült összeállítást itt tudod megnézni

Kiemelt kép: Babicsek Bernát