Egy állatorvos szeme előtt haldoklott az a kutya, amelyet a Pest vármegyei Csörög településen ütöttek el. Megmentője hiába vitte orvoshoz, az nem foglalkozott vele, miután kiderült, hogy nincs benne chip.

Elütöttek egy kutyát

A történet főszereplője, egy Judit nevű hölgy néhány nappal ezelőtt munkából tartott hazafelé, amikor látta, hogy az előtte közlekedő autós elütött egy kutyát. Ő azonnal félreállt, hogy segítsen az állaton, de akkor még nem is sejtette, hogy mekkora kálvária vár rá. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Borzasztó állapotban volt

„Megfogtam és lehúztam az útról. Gondolom mondanom sem kell, hogy borzasztó állapotban volt… Nem volt tudatánál, rángatózott. Megtapogattam, majd az ölembe vettem és elindultam vele Gödre” – mesélte Judit, aki gyorsan keresett egy állatorvost, de ő éppen nem rendelt, így hazavitte a kutyust.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Folyt a szájából és az orrából a vér

„Folyt a szájából és az orrából a vér és nem volt magánál. Végül Gödön vittem el egy másik állatorvoshoz. Miután odaértem mondtam a dokinak, hogy elütötték és hogy nem az enyém az állat” – folytatta a nő.

Nem nyúlt hozzá az állatorvos

„Már ekkor láttam rajta, hogy nagyon nem örül neki… Leraktam a vizsgáló asztalra, ő pedig egy géppel megnézte, hogy van-e benne chip. Mivel nem talált benne, onnantól nem nyúlt az állathoz” – mesélte tovább a durva történetet Judit a Ripostnak.

Nem érdekelte a haldokló állat

Ezután az orvos hozzáállása Judit szerint kritikán aluli volt, ugyanis az sem érdekelte, hogy a szeme előtt haldoklik az állat. Azt mondta, hogy ha nem tudják megkérdezni a gazdit, hogy mit tegyen vele, akkor nem nyúlhat hozzá. 

„Ha meghal, hát meghal”

„Megkérdeztem tőle, hogy meg tudja-e menteni, ám ő csak annyit mondott, hogy ahhoz meg kellene vizsgálnia, röntgeneznie. Be tud adni neki egy fájdalomcsillapítót, de ha meghal, hát meghal, vigyem máshova!” – idézte fel az orvos elképesztő szavait Judit.

Az altatás mellett döntött  

Judit sírva könyörgött, hogy legalább az állat szívét hallgassa meg, hogy milyen esélyei vannak, de a doki nem állt kötélnek. „El tudom altatni, de nem vizsgálom!” mondta nekem az állatorvos. „Sajnáltam őt, de az altatás mellett döntöttem, hogy ne szenvedjen. Mivel nekem mindig is kutyáim voltak, ezért tudom, hogy úgy működik, hogy előtte a kábítót, majd az elaltatáshoz szükséges injekciót adja be az orvos. Kértem, hogy így csinálja, mert nem akarom, hogy szenvedjen az állat, de ő csak egyet szúrt belé” – mondta Judit.

„Dobja egy kommunális kukába”

„A mozdulatlan kutya láttán mondtam, hogy legalább a szívét hallgassa meg, hogy él-e még vagy hatott az injekció, de erre se volt hajlandó. Az ujját odarakta rá, majd mondta, hogy „meghalt”. Mondtam neki, hogy itt hagynám a testét, szállítsák el, de ő közölte velem „Dobja egy kommunális kukába!” 

Vérlázító volt!

„Ezt már vérlázítónak tartom, így szinte azonnal otthagytam az állatorvost és eljöttem. Attól tartok azért nem vizsgálta meg szerencsétlent, mert nem volt gazdája, de ha megkérdezett volna, szívesen kifizettem volna a vizsgálatát, de még csak a szándék se volt meg benne” – zárta Judit. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció. Fotó: archív