Nyugdíjas kedvezményt vezet be a Tesco, az idős embereknek a brit élelmiszerlánc magyarországi üzleteibe árengedményt ad. Az Auchan is változással rukkolt elő, mától, teljesen eltűnnek a boltjaikból a műanyag zacskók, helyette mosható biopamut zsákokba lehet majd csomagolni a pékárut.

Nyugdíjas kedvezmény

Április 19-től új nyugdíjas kedvezményt vezet be a Tesco a magyarországi üzleteiben. A kedvezmény érvényesítéséhez fel kell mutatni a nyugdíjas igazolványt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt vannak a feltételek

A kedvezmény csak a keddi vásárlások után jár, és csak abban az esetben, ha a nyugdíjas vásárlónak van Tesco Clubcardja, és használja is azt a vásárláskor. Ha mindez teljesül, akkor 5 százalékos kedvezményt kaphatnak a nyugdíjasok vásárlásuk végösszegéből.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Ennyiért lehet maximum vásárolni

Az egy vásárlás alkalmával igénybe vehető maximális kedvezmény 9999 forint. Ebből következik, hogy 200 ezer forintnál húzták meg a vásárlási összeghatárt a kedvezmény igénybevételéhez.

Változás az Auchanban

Szintén a mai naptól az Auchan is jelentős változást vezetett be. Eltűnnek a súlyosan környezetszennyező műanyagzacskók, amelyben eddig a zöldséget, gyümölcsöt és a péksüteményt pakoltuk a leméréshez és a hazaszállításhoz.

Újít az Auchan

Forrás: BudaPestkörnyeke.hu

Környezetbarát csomagolóanyag

A gurigáról letéphető nejlonok helyett különböző környezetbarát csomagolóeszközökbe tehetjük a kiválasztott termékeket, amivel évi 172 tonna műanyaghulladéktól kíméljük meg a környezetünket.

Mosható tasak is van

Az Auchan vásárlói eddig is választhattak nejlon helyett környezetbarát csomagolóeszközöket, az újdonság az, hogy mától csak ezek maradnak forgalomban. A zöldséget és gyümölcsöt környezetbarát zacskóban, hat termék tárolására is alkalmas zöldség-gyümölcs táskában, illetve mosható, praktikusan összetekerhető ReTasakokban vihetjük haza.

Biopamut zsákok

A péksüteményekhez pedig biopamut zsákokat használhatunk, amelyek otthoni tárolásra is alkalmasak. Ezeket szintén ki lehet mosni, és egy következő alkalommal újra fel lehet használni a vásárlásnál.

Megmaradnak a papírzacskók

A textilzsákon kívül egyszer használatos, ám teljes egészében újrahasznosítható, illetve lebomló, 100 százalékban papírból készült zacskóba is tehetjük a pékárut. Miután a megvásárolható tasakokat jórészét többször is használhatjuk, ezeket érdemes mindig magunknál tartani, de természetesen arra is van lehetőség, hogy az Auchanban vett termékeket a saját csomagolóeszközünkben vigyük haza.

200 év múlva bomlik le

A műanyagzacskók azért is rendkívül károsak, mert pár órás használat után a természetbe kerülve 200 év alatt bomlik le, az újrahasznosítása pedig jelenleg igen korlátozott, legfeljebb 30 százalék. A megoldás tehát egyértelműen az, ha nem kerül forgalomba. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Tesco áruház