Nyugdíjas kedvezményt vezet be a Tesco, az idős embereknek a brit élelmiszerlánc magyarországi üzleteibe árengedményt ad. Az Auchan is változással rukkolt elő, mától, teljesen eltűnnek a boltjaikból a műanyag zacskók, helyette mosható biopamut zsákokba lehet majd csomagolni a pékárut.

Nyugdíjas kedvezmény

Április 19-től új nyugdíjas kedvezményt vezet be a Tesco a magyarországi üzleteiben. A kedvezmény érvényesítéséhez fel kell mutatni a nyugdíjas igazolványt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt vannak a feltételek

A kedvezmény csak a keddi vásárlások után jár, és csak abban az esetben, ha a nyugdíjas vásárlónak van Tesco Clubcardja, és használja is azt a vásárláskor. Ha mindez teljesül, akkor 5 százalékos kedvezményt kaphatnak a nyugdíjasok vásárlásuk végösszegéből.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Ennyiért lehet maximum vásárolni

Az egy vásárlás alkalmával igénybe vehető maximális kedvezmény 9999 forint. Ebből következik, hogy 200 ezer forintnál húzták meg a vásárlási összeghatárt a kedvezmény igénybevételéhez.

Változás az Auchanban

Szintén a mai naptól az Auchan is jelentős változást vezetett be. Eltűnnek a súlyosan környezetszennyező műanyagzacskók, amelyben eddig a zöldséget, gyümölcsöt és a péksüteményt pakoltuk a leméréshez és a hazaszállításhoz.

Újít az Auchan

Forrás: BudaPestkörnyeke.hu

Környezetbarát csomagolóanyag

A gurigáról letéphető nejlonok helyett különböző környezetbarát csomagolóeszközökbe tehetjük a kiválasztott termékeket, amivel évi 172 tonna műanyaghulladéktól kíméljük meg a környezetünket.

Mosható tasak is van

Az Auchan vásárlói eddig is választhattak nejlon helyett környezetbarát csomagolóeszközöket, az újdonság az, hogy mától csak ezek maradnak forgalomban. A zöldséget és gyümölcsöt környezetbarát zacskóban, hat termék tárolására is alkalmas zöldség-gyümölcs táskában, illetve mosható, praktikusan összetekerhető ReTasakokban vihetjük haza.

Biopamut zsákok

A péksüteményekhez pedig biopamut zsákokat használhatunk, amelyek otthoni tárolásra is alkalmasak. Ezeket szintén ki lehet mosni, és egy következő alkalommal újra fel lehet használni a vásárlásnál.

Megmaradnak a papírzacskók

A textilzsákon kívül egyszer használatos, ám teljes egészében újrahasznosítható, illetve lebomló, 100 százalékban papírból készült zacskóba is tehetjük a pékárut. Miután a megvásárolható tasakokat jórészét többször is használhatjuk, ezeket érdemes mindig magunknál tartani, de természetesen arra is van lehetőség, hogy az Auchanban vett termékeket a saját csomagolóeszközünkben vigyük haza.

200 év múlva bomlik le

A műanyagzacskók azért is rendkívül károsak, mert pár órás használat után a természetbe kerülve 200 év alatt bomlik le, az újrahasznosítása pedig jelenleg igen korlátozott, legfeljebb 30 százalék. A megoldás tehát egyértelműen az, ha nem kerül forgalomba. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Tesco áruház