A kezdeti örömteli sokkhatás után, amikor megjelenik a két csík a terhességi teszten, sokan tartják titokban a terhesség tényét, és még csak ráutaló magatartást sem folytatnak; néhányan munkaügyi okokból, de a legtöbben talán babonából cselekszenek így.

Amikor azonban letelik a legkritikusabb 12 hét, sokan fellélegeznek, és elkezdik megvásárolni a babakelengyét, berendezni a babaszobát, megrendelni a terhesfotózást.

Persze a Tiason 5D Diagnosztika szakemberei is tudják, hogy ez mind fontos, ugyanakkor nem győzik hangsúlyozni, hogy a szülésre is külön fel kell készülni, hiszen a felkészültségen nagyon sok múlik!

Fontosak az alapok!

Talán mondani sem kell, hogy honnan datálódik a terhesség, hogyan számolják ki az orvosok a születés lehetséges időpontját, és hogy hányféle szülés lehetséges ma már, de nem árt hangsúlyozni, minden az alapoknál kezdődik.

Kardinális jelentőségű, hogy tudja, mit szeretne! Szerencsére ma már nagyon sok alternatív szülési mód van, így valóban érdemes annak utánajárni, hogy Önnek melyik változat lehet a legoptimálisabb.

Ha megismer minden lehetőséget, utána tud határozottan dönteni élete egyik legfontosabb napjáról!

Önnek van már szülési terve?

Készen áll egy kis tervezésre?

  1. Első lépésként fontos tudni a dátumokat, hogy mi történik, ha túllépi a terminust, meddig engedi az orvosa kivárni.
  2. El kell dönteni, mennyire elkötelezett a hüvelyi szülés mellett, vagy császármetszéssel szeretné-e világra hozni a gyermekét!
  3. Fontos, hogy tisztában legyen a szülés három szakaszával, hogy elsajátítsa a hozzájuk kapcsolódó légzési technikákat, amelyek könnyebbé tehetik ezt a fantasztikus, ámde fájdalmas élményt.
  4. Elkerülhetetlen, hogy téjékozódjon a fájdalomcsillapítás módjairól, de ismernie kell a hátulütőit is!
  5. Szeretne egy kis extrát is belevinni: vízben szülni, szaksegítség nélkül szülni, esetleg szeretné, ha a köldökzsinór nem kerülne azonnal elvágásra?

Szerencsére ma már rengeteg fantasztikus könyv is segíti a várandós nőket, ugyanakkor mégis az az egyik legfontosabb, hogy a szülész-nőgyógyászával őszintén és alaposan átbeszéljen mindent, valamint hogy a várandósság hónapjai alatt nyomon kövesse babája fejlődését a Tiason 5D Diagnosztika orvosainak a segítségével!

A tervezésnek része legyen a kismama állapota is. A Tiason bőrgyógyász és allergológus szakorvosai a kismamákra specializálódtak, ha Önnek ilyen jellegű panaszai vannak és a várandósság alatt jöttek elő, ne habozzon felkeresni a Tiason Diagnosztika szakembereit.

A baba első órái: legyen felkészült!

A szülés után kezdődik csak a java, hiszen az első kétórás megfigyelés alatt már jön az újabb kihívás, a szoptatás, hiszen a kolosztrum, azaz az előtej valóságos kincs a baba fejlődése szempontjából, mint ahogy a későbbi anyatejes táplálás is.

Ha szeretne felkészülten nekivágni a közös életnek, akkor érdemes már előre tájékozódni, hogy milyen vizsgálatokat fognak elvégezni gyermekén, ott lehet-e mellette, a kórház rooming-in elv szerint működik-e, illetve meddig muszáj/lehet a kórházban maradni komplikációmentes szülés és egészséges csecsemő esetén.

Gondoljon a legapróbb részletekre is, hogy minél magabiztosabban tegye meg édesanyaként az első csodás lépéseket!

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a BudaPestkörnyéke.hu hírportált a forgalmas napokon 340.000 ember olvassa!