A jéghideg Tiszába vetette magát egy férfi. A rendőrök és mentősök nagy erőkkel vonultak a helyszínre, hogy megmentsék a Bertalan hídról leugró férfi életét. Végül közös erőfeszítéssel, egy bátor helyi önzetlen segítségének köszönhetően sikerült kiemelni a vízből a bajba jutott embert.  

Leugrott a hídról

Ahogy arról pénteken beszámoltunk, a jéghideg Tiszába vetette magát egy férfi Szegeden. A rendőrök és mentősök nagy erőkkel vonultak a helyszínre, hogy megmentsék a Bertalan hídról leugró férfi életét. A vízben sodródó testre az autósok figyeltek fel, ők hívtak azonnal segítséget. A Béke úszóháznál közös erőfeszítéssel sikerült kiemelni a vízből a férfit. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Gyors és hatékony

A szemtanúk elmondása szerint a mentés gyors és hatékony volt, a mentősök és a rendőrök pedig példás összhangban dolgoztak együtt. Nem sokkal később kiderült: a vízbe ugró férfi annak a hősies szegedinek köszönheti az életét, aki habozás nélkül a megmentésére sietett és kihúzta őt a part biztonságába.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

A hős megmentő

Antal Zoltán éppen a szegedi klinikára igyekezett kezelésre, amikor észrevette, hogy nagyon sok rendőr van a Tisza partján, akik a Dokk magasságában próbálnak kihúzni egy illetőt a folyóból. A fiatal férfi akkor már teljesen ki lehetett merülve, meg sem bírt mozdulni, csak sodródott az erős árral, hol alámerült a Tiszának, hol feljött a víz felszínére.

Bedobta a mentőbóját

„Én vízi ember vagyok, hajós kapitánynak tanulok, láttam, hogy a rendőrök nem fogják a bajbajutottat elérni, ezért papucsban átmásztam a Szabadság úszóház kerítésén, levettem a mentőbóját, és szaladtam vele hozzá. Bedobtam neki nagyon messzire és üvöltöttem neki, hogy fogja meg. Olyan szerencsénk volt, hogy pont elé esett és éppen bele bírt kapaszkodni” – idézte fel a történteket Zoltán.

Sorsdöntő pillanatok

„Ha ott, akkor nem húzom ki a vízből, és őt elviszi a sodrás a Szabadság úszóházon túl, és a híd alatt átmegy, biztos nem tudtunk volna már rajta segíteni” – tette hozzá a szeged365. hu portálnak.

Tíz percig dörzsölte a testét

Zoltán beszámolója szerint a másik úszóháztól ekkor érkeztek oda a rendőrök is, akik rögtön hoztak takarókat. „Becsavartam a takaróba és körülbelül 10 percig csak dörzsöltem az egész testét, amíg a mentők oda nem értek, hogy valamennyire felmelegítsem” – folytatta a történetet az életmentő.

A szeptemberi eset

Amint azt a Kékvillogó is megírta a Tiszába vetette magát egy nő, de nagy szerencséjére észrevette egy horgászó férfi, aki végül kimentette a vízből. Az eset még szeptemberben történt, szintén Szegeden.

Elindult a Tisza felé

„Éppen kezdtem kipakolni a Belvárosi híd alatt, hogy pecázzak egy kicsit. Tőlem kb. 8-10 méterre egy farmer ruhás 40+ os nő üldögélt, cigarettázott, ivott valami átlátszó folyadékot egy műanyag palackból. Aztán elindult… a Tisza felé” – írta akkor a közösségi oldalán László, a horgász.

 Alacsony volt a víz

„Épp, hogy kiraktam mindent a zsebemből, már indultam is érte. Nagyon sziklás, köves volt a víz alatt. Hála Istennek nem volt sodrás, mert alacsony volt a víz. Jöttek többen segíteni. Látták, hogy megoldom, így csak én lettem vizes derékig, meg szegény nő” – folytatta a történetet.

Ha segítség kell 

Ha te is úgy érzed, segítségre lenne szükséged, tárcsázd a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is! A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a szegedi Bertalan híd. Fotó: Facebook.