Az agglomerációban és a fővárosban is vannak olyan strandok, ahol egész éjjel fürödhetünk, július 26-án, a Strandok éjszakáján. A 10. évét ünneplő rendezvényhez idén több mint 40 fürdő csatlakozott országszerte – mondta el a szentendrei V-8 Uszoda és Szabadidő Központban Boros László Attila, a Magyar Fürdőszövetség elnöke.

Az agglomerációban és Budapesten az Aquaworld, a budakalászi Lupa Beach, a ráckevei Aqua Land lesz része az eseménynek. A kezdeményezés célja egyébként a kezdetektől az volt, hogy megismertesse a magyar fürdőket és fürdőkultúrát a hazai és a nemzetközi nagyközönséggel – emlékeztetett a szervezet elnöke.

Beszámolt arról is, hogy évről évre nő az esemény látogatóinak száma, tavaly meghaladta a 40 ezer főt. A 10. évfordulóját ünneplő Strandok éjszakájához idén olyan fürdők, uszodák, strandok számára is csatlakoznak, amelye még nem tagjai a szövetségnek – tette hozzá.

A Strandok éjszakájához csatlakozott létesítmények pénteken meghosszabbított nyitva tartással várják a vendégeket, akik színes programkínálattal találkozhatnak – tájékoztatott Balogh Zoltán, a Magyar Fürdőszövetség főtitkára.

A fürdőkben változatos zenei programokkal, élő koncertekkel, sztárvendégekkel, DJ-kel várják a fürdőzőket. A zenei programok mellett tematikus szaunaprogramok, csúszdaverseny, aerobic és egyéb sportprogramok, habparty, lézershow és tűzzsonglőrök szórakoztatják a közönséget.

Az agglomeráció szerintünk tíz legjobb strandjáról szóló korábbi cikkünket alább lehet elolvasni.

MTI, BPK, Kiemelt kép: illusztráció, a szigetszentmiklósi strandon készült a felvétel