Ingyenes egészségügyi szűrésre várják Budakeszi és környékén élőket a településről-településre járó vizsgálóbuszokban a szakemberek most novemberben. Az egészségügyi programot a Budakörnyéki Önkormányzati Társulás kezdeményezte a Nemzeti Népegészségügyi Központnál.

Ingyenes szűrőbuszok

A Budakörnyéki Önkormányzati Társulás szervezésében novemberben ingyenes egészségügyi vizsgálóbuszok járják a környező településeket az egészségügyi szakemberek. A szűrésre bárki jelentkezhet a helyszíni regisztráció után, mindössze a TAJ kártyáját kell csak felmutatni.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Meggyorsítja a célzott kezelést

Győri Ottilia, a Budakörnyéki Önkormányzati Társulás elnöke a BudaPestkörnyeke.hu hírportálnak elmondta: azért is jó, ha valaki elmegy ezekre a vizsgálatokra, mert ha bármilyen problémát felfedeznek nála, akkor már egy konkrét vizsgálati eredménnyel tudja a beteg felkeresni háziorvosát.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

A háziorvosokat is bevonták a programba

A programba a társuláshoz tartozó települések háziorvosait is bevonták. Győri Ottilia elnökasszony nagyon számít arra, hogy a háziorvosok is tájékoztatják betegeiket az egészségügyi szűrés lehetőségéről, így  sokan elmennek a vizsgálatokra és ezzel is tesznek egy lépést az egészségükért.

Több szakorvosi vizsgálatra lehet jelentkezni

A budakörnyéki lakosoknak lehetőségük lesz részt venni nőgyógyászati, szájüregi- és általános állapotfelmérésen, csontsűrűségmérésen, és PSA prosztata szűrésen is.

Anyajegyszűrés

Győri Ottilia, Budakeszi polgármestere azt is elmondta portálunknak, hogy a városban sokan kérték, hogy legyen anyajegyszűrés. Ezért november 5-én, pénteken erre is lehetőségük lesz a helyieknek, a Budakeszi Egészségközpont bőrgyógyásza végzi majd a vizsgálatot.

Szűrés Budakeszin

November 5-én és 6-án vagyis pénteken és szombaton 10-től 16 óráig Budakeszin a Spar parkolójában várják a buszok pácienseiket.

Budakeszi polgármestere tavaly is részt vett a szűrésen

Forrás: Facebook

A környék településeire is elmennek

A következő három hétvégén két szűrőbusz járja majd a Budakörnyéki Önkormányzati Társulás településeit a Budakörnyéki Egészségprogram részeként.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt a pontos menetrend

  • November 5., péntek: Budakeszi és Telki
  • November 6., szombat: Budakeszi és Páty
  • November 19., péntek: Biatorbágy és Pilisjászfalu
  • November 20., szombat : Biatorbágy és Perbál
  • November 26., péntek: Budajenő és Tinnye
  • November 27., szombat: Nagykovácsi és Herceghalom

Kiemelt kép: Szűrőbusz, középen Győri Ottilia, Budakeszi polgármestere – Forrás: Facebook/Győri Ottilia hivatalos oldala