Kerítésnek hajtott és megrongált egy gázcsonkot Gyálon egy részeg férfi. A környéken lakók közül 18 embernek kellett ideiglenesen elhagynia otthonát. A gyanú közveszélyokozás és járművezetés ittas állapotban.

Nekiment a gázcsapnak

Gyálra, Vecsési útra riasztottak rendőröket, tűzoltókat, mentőket 2022. április 18-án éjszaka, miután egy személyautó áttörte egy ház kerítését és nekiment az udvaron lévő gázcsapnak. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

18 embernek kellett elhagynia otthonát

A mentési munkálatok párhuzamosan zajlottak: a gázszivárgást meg kellett szüntetni, a környéken élő 18 embernek pedig arra az időre el kellett hagynia otthonát. A helyszín biztosítása és a sofőr elszámoltatása, szondáztatása mellett megkezdődött a helyszíni szemle. A közveszélyokozás gyanúja nem volt kétséges.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Részeg volt a sofőr

A 40 éves helyi férfi utasával közlekedett a Dankó Pista utca felől, amikor a Vecsési úti kereszteződésnél kisodródott és egy ház kerítését áttörve állt meg. Senki nem sérült meg. A láthatóan ittas férfit a helyszínen megszondáztatták, az eredmény pozitív lett. Előállították kettős mintavételre, majd kihallgatása következett.

Ezzel az autóval balesetezett a férfi

Forrás: police.hu

Fröccsözött az ismerősével

A férfi elismerte a terhére rótt bűncselekmények elkövetését. Elmondása szerint aznap este egy ismerősénél fröccsözött, majd hazafelé indult 21 éves barátjával.

Másképp sikerült a mutatvány

Utóbbinak friss a jogosítványa és mivel korábban többször lefulladt, meg akarta neki mutatni, hogyan is kell vezetni. A mutatvány azonban nem úgy sikerült, ahogyan szerette volna.

Megtéríti a kárt

Vezetés közben valamiről magyarázott utasának és későn észlelte, hogy elfogyott az utca, kanyarodni kellene. Kicsúszott és a fakapunak ütközött. Kijelentette: „hajlandó vagyok megtéríteni az okozott kárt, ha már ilyen hülye voltam”.

Még a légzsák is kinyílt a becsapódástól

Forrás: police.hu

Eljárás indult

A 40 éves sofőr ellen a Dabasi Rendőrkapitányság Gyáli Rendőrőrsén közveszélyokozás, valamint járművezetés ittas állapotban vétségének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez is érdekelhet

Ellopta nagynénje autóját egy 15 éves fiú, jogosítvány nélkül, ittasan okozott balesetet a vagánykodó tinédzser

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: police.hu/BPK montázs