Három helyszínen szűkítettek egy sávosra forgalmas útszakaszokat, és minden sofőrt megszondáztattak kőbányai rendőrök szombaton.

Alvás után vezetés

A 10. Kerületi Rendőrkapitányság és a társszervek korai akciójának célpontjai azok a vezetők voltak, akik este, illetve éjszaka ittasan térnek nyugovóra, reggel pedig abban a hitben ülnek volán mögé, hogy a szervezetük már bizonyára feldolgozta az alkoholt.  A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Tévedtek

Az ellenőrzések során kiderült: több mint húszan nagyot tévedtek. Ennyi sofőrnél mutatta ki a szonda az alkoholt a szervezetben.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Önkéntes segítség

A hajnaltól délelőttig tartó, fokozott ellenőrzést a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatói közül is sokan segítették, méghozzá önkéntes alapon – írta meg a Zsaru magazin.

Mindenki sorra került

Fotó: Zsaru Magazin

Jól szervezett akció volt

Fotó: Zsaru Magazin

Egyetemi hallgatók is közreműködtek

Fotó: Zsaru Magazin

Finn módszerrel szondáztattak

A Kékvillogó.hu is hírt adott arról, hogy az ország több pontján is az úgynevezett finn módszerrel dolgoznak a rendőrök. Az elsőként Finnországban alkalmazott intézkedés lényege, hogy a megfelelően előkészített, kijelölt leállítási helyen az összes arra közlekedő járművezetőt alkoholszondás vizsgálatnak vetik alá. Amennyiben a jármű vezetője nem ittas, úgy azonnal tovább haladhat, míg pozitív eredmény esetén az érintetteket félreállítják, velük szemben eljárás indul.

Dél-Somogyban is akcióztak

Összehangolt akcióval töltötték egyik októberi szombatjukat a somogyi zsaruk. Csurgón és környékén 68 szabálysértővel szemben léptek fel a rend őrei. Az akció ideje alatt a járőrök 583 gépjárművezetőt ellenőriztek, és egyetlenegy sofőrnél sem merült fel az ittasság gyanúja.

Civil autók és drónok segítettek

A szabályszegők hatékonyabb kiszűrése érdekében az egyenruhások nem csak civil autókkal, hanem drónnal is figyelték a közlekedésbiztonság tekintetében legkritikusabb pontokat: az ellenőrzést hat civil gépkocsi, öt járőrautó és egy drón segítette.  A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: fokozott ellenőrzés volt Kőbányán. fotó: Zsaru Magazin/Facebook