110 embert hallgat ki a rendőrség a szombat éjszaka történt hajóbaleset miatt. A hajó összeütközött egy motorcsónakkal, amelyen 8-an utaztak. Ketten meghaltak, öt embert eltűntként keresnek. Egy férfi túlélte a balesetet, ő kiúszott a partra, súlyos sérülésekkel kórházban ápolják.

Kishajó utasai

A kisgéphajón, amellyel a szállodahajó ütközött, összesen nyolcan utaztak. Ők mind felnőttek, közülük ketten meghaltak, és öten eltűntek. Három férfi és két női utast jelenleg is keresnek. A női holttestet a Megyeri-hídig vitte a Duna.A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Nem vette észre a balesetet

Azt egyelőre nem tudni, hogy a baleset szenvedett a kisebb hajó hogyan kerülhetett este 10 után a Duna közepére, abba a sávba, amit a szállodahajóknak és egyéb nagy járműveknek kijelöltek. A szállodahajó kapitány mindenesetre észre sem vette, hogy a hajó ütközött egy másikkal, a baleset után még két órát vezette a hajót, majd éjfélkor leváltották és elment aludni. Csak ébredés után tudta meg, hogy a hajó korábban balesetet szenvedett.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Az ütközéstől keletkezett sérülés

Forrás: MTI/Krizsán Csaba

Folynak a kihallgatások

A szállodahajó jelenleg is Komáromnál áll. A hajó svájci bejegyzésű, kétszintes luxushajó, amelyen jelenleg rendőrségi helyszínelés zajlik. A Heidelberg nevű hajón jelenleg is mintegy 110 utas van a komáromi kikötőben, a rendőrség mindenkit kihallgat. A kihallgatás estig eltarthat, az utasok addig a hajót sem hagyhatják el.

Helyszínelés a hajón

Forrás: MTI/Krizsán Csaba

Nem mehetnek tovább az utasok

A Budapestről Passauba tartó Heidelbergen egy 25 fős turistacsoport is volt, amelyikért busz is érkezett, hogy a tervezett Pozsonyi helyszín helyett innen vigyék őket tovább, ám a rendőrség a kihallgatás végéig ehhez nem járult hozzá.

Szlovákiai magyar a kapitány

Nem tudni, hogy az utasok mikor hagyhatják el a hajót és azt sem, hová és mikor szállíthatják a balesetben érintett Heidelberget. A szállodahajó kapitánya egy szlovákiai magyar férfi, aki 35 éves tapasztalattal rendelkezik a Dunán, a Budapest-Passau közötti utat is már több tucatszor végigjárta, és már csak egy éve lenne a nyugdíjazásig. A kihallgatások végéig sem a kapitány, sem az utasok nem léphetnek kapcsolatba a külvilággal. A hajóbalesetről készült további cikkeinket ide kattintva tudod elolvasni.

Senki nem hagyhatja el a hajót

Forrás: MTI/Krizsán Csaba

Kiemelt kép: helyszínelés a szállodahajón – Forrás: MTI/Krizsán Csaba