Egy tehergépkocsi sofőrje letért az úttestről, és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy nem lehetett már segíteni rajta.

Szombat este történt a baleset

A rendőrség információi szerint november 12-én szombaton 19:50 körül történt halálos kimenetelű baleset a 8108-as számú úton. Az 1-es számú főút irányából közlekedett egy tehergépkocsi, amely valamilyen okból letért az útról, majd egy fának csapódott. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A tehergépkocsi eleje teljesen összeroncsolódott

A balesetben összeroncsolódott jármű – Forrás: Police.hu

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Teljes útzár volt érvényben

A helyszínelés idejére a rendőrség teljes útzárat léptetett életbe. Etyeket csak Alcsútdoboz és Biatorbágy irányából lehetett megközelíteni jó ideig. A helyszínelés és a műszaki mentés 23:05-ig tartott, az útzárat feloldották.

Órákig helyszíneltek a rendőrök

A helyszínelő rendőrök – Forrás: Police.hu

Itt történt a baleset

Nem élte túl a sofőr a balesetet

A tehergépkocsi sofőrje rendkívül súlyos sérüléseket szenvedett. Hiába próbálták megmenteni az életét, nem lehetett, a helyszínen elhunyt. Egy 53 éves férfiról van szó.

Ősszel különösen oda kell figyelni az utakon

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság kampányt indított október 17-én, amely december 4-ig tart. A “Látni és látszani 2022” elnevezésű akció célja, hogy felhívják az időjárás miatti kihívásokra a közlekedők figyelmét. Fontos, hogy a sofőrök készítsék fel az autójukat a megváltozott út- és fényviszonyokra egyaránt.

A köd és a sötét extra kihívásokat jelent

A reggelek ősszel gyakran ködösek, sok helyen tartósan megmarad a köd a délelőtti órákban. S ha mindez nem volna elég, este korán sötétedik, ami nehezíti a látási viszonyokat. Az utak gyakran csúszósak, így érdemes visszafogottabban vezetni és fokozottan óvatosnak lenni kanyarodáskor valamint előzéskor.

Ezekre érdemes odafigyelni

Indulás előtt érdemes vetni egy pillantást arra, hogy kellő nyomás van-e a kerekekben. Aki még nem tette meg, ideje időpontot foglalni a gumisnál, hiszen a hőmérséklet miatt indokolt már a téli gumik használata, különösen a hűvös reggelek és esték miatt. Indulás előtt az autó üvegfelületein képződött párát és jeget el kell távolítani.

Az út szélén emberek és állatok is felbukkanhatnak

Főként lakott területen kívül jellemző, ahol nincs járda, hogy gyalogosok közlekednek az út mentén. Állatok megjelenésére nem csak ott kell számítani, ahol erre tábla hívja fel a figyelmet. Éppen ezért fontos a sebesség megfelelő megválasztása valamint az, hogy a járművezetők mindig tartsák az úton a szemüket. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: A balesetben összeroncsolódott jármű – Forrás: Police.hu