Pénteken délután egy órakor érkezett a segélyhívás a katasztrófavédelemhez, amely szerint kigyulladt egy ferencvárosi társasház egyik lakása. A kilencedik kerületi Thaly Kálmán utcában egy hatszintes társasház ötödik emeleti lakásában keletkezett tűz. 

Pusztító lángok

Hat járművel, néhány perc alatt a helyszínre érkeztek a tűzoltók. Behatoltak a hatvan négyzetméteres lakásba, amelynek a konyhájában tíz négyzetméteren pusztítottak a lángok, a szekrénysor és egy hűtőszekrény égett.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Halálos áldozat

A tűzoltók egy középkorú nőt kivittek az égő lakásból, azonban az életét már nem lehetett megmenteni. Az egységek fél óra alatt megfékezték a tüzet. A házban élők a beavatkozás ideje alatt nem hagyhatták el a lakásukat, a közműveket a munkálatok végeztével kapcsolták vissza. 

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Keresik a tűz okát

A gyors tűzoltói beavatkozásnak köszönhetően a többi lakásra nem terjedt át a tűz. A tűz okát tűzvizsgálati eljárás fogja feltárni. Számos dolog vezethet tűzhöz az otthonunkban. A hasonló esetek elkerülése érdekében a legjobb megoldás, ha füstérzékelőt szerelünk a plafonra. Ez a tűz keletkezésekor jelez, amikor még van idő cselekedni. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Sok tűzoltó érkezett

Légzőbázis autó is a helyszínre jött

Magasra másztak a tűzoltók

Fotók: BPK/G.K.