Lakástűzben meghalt egy ember Solymáron, családtagja találta meg a holttestet. A nyolcvan négyzetméteres családi ház lakója nem adott magáról életjelet, ezért az egyik rokona behatolt az épületbe, ahol egy korábbi tűz nyomai voltak.

Holttest Solymáron

Holttestet találtak a tűzoltók Solymáron, egy korábban kigyulladt házban szombaton – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTI-vel. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

Riasztották a tűzoltókat

Mukics Dániel tájékoztatása szerint január 1-jén délután érkezett jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy a Pest megyei Solymár Hutweide településrészén, a Cserje utcában volt lakástűz.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

A rokon találta meg a holttestet

A nyolcvan négyzetméteres családi ház lakója nem adott magáról életjelet, ezért az egyik rokona behatolt az épületbe, ahol egy korábbi tűz nyomai voltak.

A tűzhely környezete izzott

A negyven négyzetméteres nappalival egybeépített konyhában a tűzhely és annak környezete izzott korábban. Tűzoltói beavatkozásra már nem volt szükség.

Füstmérgezés miatt halhatott meg

Nem zárható ki, hogy füstmérgezés vezetett a tragédiához. A tűz pontos keletkezési helyét, idejét és okát a katasztrófavédelem vizsgálja.

Figyelmeztet a katasztrófavédelem

Az OKF szóvivője felhívta a figyelmet: „nem kell kiterjedt lakástűz ahhoz, hogy tragédia történjen”. Elég egy kisebb tűz, vagy akár egy-két izzó tárgy is ahhoz, hogy halálos füstmérgezés történjen – jegyezte meg, kiemelve, ezek elkerülése érdekében ajánlott füstérzékelőt beszerezni.

Robbanás újévkor

Robbanás történt január elsején, újév hajnalán Katymáron egy családi házban a Szabadkai úton. Egy embert a romok alól mentettek ki a tűzoltók – közölte a katasztrófavédelem.

Egy ember volt a romok alatt

Egy száz négyzetméteres házban volt a robbanás, a detonáció ereje szétfeszítette az épületet, amely bármikor összedőlhet. A bácsalmási önkéntes tűzoltók kezdték meg a romok alá szorult férfi kimentését, de helyszínre érkeztek időközben a mentők és a bajai hivatásos tűzoltók is.

Kórházba vitték

A tűzoltók, miután kiemelték a sérült férfit a félig összedőlt ház romjai alól, átadták a mentőknek, akik a helyszíni ellátást követően a bajai kórházba szállították.

Gázpalackot hoztak ki a házból

A tűzoltók az épület közelében találtak egy gázpalackot is, amit biztonságos helyre vittek – írta a katasztrófavédelem. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

Kiemelt kép: illusztráció