Majdnem az életébe került egy 75 éves asszonynak a figyelmetlenség. A jónevű hotelben a reggelinél félrenyelt egy falatot, elzáródott a nyelőcsöve és összeesett. A pincérek rohantak segíteni a vendégnek.

Jól indult a reggel

Minden olyan szépen indult a budapesti kiruccanáson. Kipihenten felébredt a jónevű szállodában a 75 éves asszony, talán már azt is eltervezte mi mindent fog aznap megnézni a magyar fővárosban. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megtörtént a baj

Egy jó reggeli elengedhetetlen kelléke a kiegyensúlyozott kirándulásnak, így a az asszony is lement az étterembe és reggelizni kezdett. Beszélgetett a lányával, aztán hirtelen megtörtént a baj, félrenyelt egy falatot.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Félrenyelt egy falatot

A mentőszolgálat közleménye szerint egy budapesti szállodába kérték a mentők gyors segítségét ahhoz a 75 év körüli nőhöz, aki reggeli közben félrenyelt tegnap reggel. A nő fuldokolni kezdett, ezért lánya azonnal Heimlich-műfogást próbált alkalmazni, vagyis hátulról átkulcsolta a hasát és megszorította.

Így néz ki a Heimlich-műfogás

Összeesett a nő

A jól bevált fogás sajnos nem vezetett sikerre, így az asszony légútja teljesen elzáródott és a nő összeesett a szálloda éttermében.

Nem lélegzett

Ekkor a hotel egyik munkatársa is a nő segítségére sietett, mentőt hívott, majd a telefonos utasítások szerint megvizsgálta a nőt, aki már nem lélegzett.

Újraélesztés

A tapasztalt mentésirányító azonnal riasztotta a legközelebbi mentőegységet, miközben az újraélesztés lépéseire instruálta a bátor recepcióst.

Kórházba vitték

A mentők perceken belül helyszínre értek és emelt szinten folytatták az életmentést, ami az időben megkezdett mellkasi nyomásnak köszönhetően végül sikerre vezetett és a beteget stabil állapotban szállíthatták kórházba. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció