Robbanás történt pénteken a MOL egyik töltőállomásán. Egy ember azonnal meghalt, két munkatársát súlyos égési sérülésekkel szállították kórházba.

Robbanás a töltőállomáson

Robbanás történt péntek délután a lengyel–német határnál fekvő Zgorzelec városban: a Mol által nemrég átvett töltőállomáson egy ember meghalt, ketten megsérültek – tájékoztatott a lengyel média. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Karbantartás közben történt

A lengyel közszolgálati hírtelevízió esti adásában Daniel Mucha tűzoltó tisztségviselő elmondta: a robbanás az egyik föld alatti üzemanyagtartály karbantartása közben történt.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Azonnal meghalt

A detonáció olyan erős volt, hogy a tartályban dolgozó technikus azonnal meghalt – tette hozzá. A tartály mellett tartózkodó két munkatársat pedig égési sérülésekkel szállították kórházba. Mindhárman a sziléziai Bytomban működő egyik cég alkalmazottai.

Nem volt tűz

A robbanás szerencsére nem okozott tüzet. A helyszínen mentők és tűzoltók avatkoztak be. A baleset körülményeit a rendőrség és az ügyészség vizsgálja.

Videó a mentésről

Forrás: Youtube

Az ellenőrzés dönt

Agnieszka Gogul Zgorzelec járási rendőrségi szóvivő a TVP Infónak elmondta: építési hatósági ellenőrzés után döntenek a benzinkút további működési engedélyéről.

Tulajdonosváltás után

A balesetnek a médiahírekben megjelölt helyszínén, a térképeken még egy lengyel Lotos töltőállomás szerepel. A Grupa Lotos céget nemrég a PKN Orlen lengyel energetikai nagyvállalat vette át. A benzinkút már a Mol tulajdonában van, de még nem történt ott márkaváltás.

Több mint 400 töltőállomást vásároltak

A Mol december elején lezárta a PKN Orlennel és a Grupa Lotosszal kötött megállapodást, ezzel több mint 410 lengyelországi töltőállomást vásárolt meg. A zgorzeleci benzinkút közéjük tartozik – írta meg a Blikk.

Nagy üzlet

Korábbi sajtóértesülések szerint a cég benzinkutjait a Mol csoport, az olajfinomítóban való részesedést pedig a világ második legnagyobb olajtermelője, a szaúdi Saudi Aramco vásárolta meg.

Lengyelországi terjeszkedés

A Lotos hálózata összesen mintegy 700-800 benzinkutat foglal magába, ezek ára egységenként átlagosan 1,5-2 millió dollár lehet. A Mol korábban többször is megerősítette, hogy érdeklődik a lengyel kiskereskedelmi piac iránt. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció