Életveszélyesen megfenyegették az országos tisztifőorvost, Müller Cecíliát. A Koronavírus Sajtóközpont megerősítette, hogy a hatóságok biztosítják az országos tisztifőorvos mozgását. Úgy tudni vírustagadók vagy a kijárási korlátozás ellen fellépők lehetnek a fenyegetők.

Testőrök jelenléte

A sajtó munkatársainak tűnt fel, hogy néhány napja testőrök kísérik mindenhová Müller Cecíliát, a tévében sokat szereplő országos tisztifőorvost. Eleinte senki sem akart arról nyilatkozni, hogy miért van szükség testőrök jelenlétére. IDE KAPCSOLÓDIK: Előkerült egy hét után Müller Cecília, aki biztos nem örült annak, amit a belügyminisztériumnál látott

Testőrcsapat kíséri

Korábban a kis Fejér megyei településen, a Dunaújváros melletti Nagyvenyimen háziorvosként dolgozó asszony, a mai napig a településen él. Amióta országos tisztifőorvos, naponta szolgálati autóval hozzák-viszik Budapestre, most pedig nem csak egy sofőr megy érte, hanem egy testőrcsapat is kíséri. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Hatóságok biztosítják

A Koronavírus Sajtóközpont a Telexnek megerősítette, hogy a hatóságok biztosítják Müller Cecília védelmét. „A járvány elleni védekezés vezetője fenyegetést kapott, ezért a hatóságok biztosítják a védelmét.” – írták.

Járványtagadók vagy kijárási korlátozás ellenesek

A Blikk kormányközeli forrásokra hivatkozva azt írja, hogy egy járványtagadó csoport őrült tagja fenyegette meg az országos tisztifőorvost, orvosi körökből viszont úgy tudni, hogy a lezárások miatt elkeseredett ember áll a fenyegetés mögött.

Komoly fenyegetés

A fenyegetés meglehetősen komolynak tűnik, ugyanis a miniszterelnök, a köztársasági elnök és egyes miniszterek kivételével nem szoktak testőrök kísérni állami dolgozókat.

Szokatlan védelem

Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő szerint még járványhelyzetben is szokatlan a személyi védelem a tiszti főorvosnak, tudomása szerint sehol máshol nincs erre példa a világon – mondta a Blikknek.

Egymással kapcsolatban álló fenyegetések

„Ez most megint valami nagyon tipikusan magyar helyzet. Azt gondolom, több, akár egymással kapcsolatban álló fenyegetésről lehet szó, nem csak arról, hogy valaki a Facebookon egy kommentben dühöngött volna. A pszichológusok és más szakemberek elemezték a körülményeket, és biztosan komolynak találták, ha javasolták a személyi védelmet – vélekedett Tarjányi.

Nem politikai marketing

Tarjányi Péter kizártnak tartja, hogy nem valós veszély, hanem csak úgymond politikai marketingról van szó. „Én is hallottam ugyan szkeptikus véleményeket ezzel kapcsolatban, hogy a kormány érdeke a veszélyeztetettség látszata, de az eltelt 30 évben sosem tudta senki politikailag úgy befolyásolni a titkosszolgálatokat, hogy szakmailag indokolatlan akciókat vállaljanak” – vélekedett a szakértő.

Müller Cecília orvos és lelkipásztor

Az országos tisztifőorvos, ahogy említettük férjével a Fejér megyében, a Dunaújváros melletti Nagyvenyimen él, ott volt háziorvos és lelkipásztor. A Pécsi Orvostudományi Egyetemen végzett, négy szakvizsgával (üzemorvostan, háziorvostan, közegészségtan-járványtan, megelőző orvostan és népegészségtan) rendelkezik. Felsőfokon beszél németül. Két gyermeke és három unokája van. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni

Kiemelt kép (illusztráció) Müller Cecília, országos tisztifőorvos (MTI) – BPK-montázs