Halálra verte két férfi az egyik ivócimboráját. A bíróságon azt állították, hogy a mentősök miatt halt meg az ismerősük. Közben kiderült, hogy a tragédia egy kölcsönlakásban történt, a tulajdonos azóta sem tud a lakásba tartózkodni, a parketta alól hetekig még bugyogott a vér. 

Iszogatta az ominózus napon

A festő-mázolóként dolgozó B. Gábor és M. Sándor együtt dolgozott és azon kívül is sok időt töltöttek együtt, volt, hogy egy helyen szálltak meg éjszakára. Így volt ez a gyilkosság napján is, 2022. október 9-én, amikor Gábort az ismerősei megkérték, hogy vigyázzon az egyik, Kisfaludy utcában lévő pincelakásra, ahol végül Sándor és egy régi ivócimborájuk, R. Zoltán is megjelent. A három férfi több üveg bort, pezsgőt és vodkát ivott meg az este folyamán. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 252 ezernél is többen követnek minket.

Verekedni kezdtek 

Gábor és Zoltán összeveszett egy elszámolás során, ami verekedésbe torkollott. Ököllel kezdték ütlegelni egymást, mire Sándor a barátja pártját fogta és immár együtt ütötték-rúgták Zoltánt, ezzel súlyos sérüléseket okozva neki. Amikor megelégelték az ütlegelést, elmentek aludni és magára hagyták Zoltánt a komoly fájdalmaival.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

A földön hagyták a haldokló férfit 

A megvert férfi órákig feküdt a földön, de hiába kért segítséget, nem törődtek vele, magára hagyták. Másnap, mikor felébredtek, hallották, hogy Zoltán furcsán veszi a levegőt, hörög, de ezzel sem foglalkoztak. Lerángatták róla az összepiszkolt farmerját és kimosták. Miután látták, hogy a végét járja, csak akkor hívtak hozzá mentőt végre. Bár a mentők perceken belül kiértek, addigra Zoltán meghalt.

Letagadta a verekedést 

A napokban, a bíróság távmeghallgatásban hallgatta ki a már börtönben lévő két barátot, akik a vallomásaikban sokadszorra is másképp emlékeznek a történtekre. Sándor állítja: ő nem nyúlt egy ujjal se Zoltánhoz, mindvégig védte őt. “Valami céges dolgon vesztek össze Gáborék, de én a szobában voltam, nem hallottam” – mondta Sándor.

Sándor is másképp emlékszik 

“Összevitatkoztak, majd hallottam, hogy elcsattan egy pofon. Aztán, amikor kimentem, láttam, hogy Zoli szája fel van szakadva, de csak ezután estek egymásnak. Én ki-be sétálgattam a szobából, amikor azt láttam, hogy eldurvul a dolog és Gábor ököllel, lesújtó mozdulatokkal ütlegeli Zolit. Én megpróbáltam rájuk szólni, szétszedni őket. Én nem bántottam Zolit” – állította. 

A pénzen vesztek össze

“Valóban bántalmaztam a barátom. Azon vesztünk össze, hogy pénzt és munkát veszítettem miatta, ami nagyon felidegesített. Verekedni kezdtünk, amibe Sanyi is beleszállt. Ököllel verte Zolit. A barátom az én karomban halt meg a padlón….” – mondta Gábor a bíróságon. 

A mentőket hibáztatják 

Megdöbbentő, de a két barát nemcsak egymásra mutogat Zoltán halála miatt, hanem a kiérkező mentőápolókra is. Korábban az orvosi vizsgálatokból kiderült, hogy Zoltán halála a rengeteg eltört bordája és a megsérült tüdeje miatt következett be. Gábor a tárgyaláson ezt meg is próbálta kihasználni. Azt állította, hogy amikor kijöttek a mentők és elkezdték újraéleszteni a barátjukat, akkor ő hallotta, hogyan ropognak a férfi csontjai, szerinte Zoltán emiatt halt meg. A vizsgálatok alapján viszont a férfi már a mentők kiérkezése előtt meghalt. 

Kölcsön adták a lakást

A Borsnak sikerült megtalálnia azt a lakást és annak tulajdonosát, Editet, ahol a gyilkosság történt. A nő azóta csak a borzalomra tud gondolni, amit a lakásában követtek “Nekem és a férjemnek kórházba kellett mennünk, ezért az egyik ismerősünkre, Gáborra bíztuk a lakást. Gábor festő volt nálunk, innen ismertük. Az eset után fel is hívott, hogy nagy baj történt, kint vannak a mentők, így tudtuk meg, hogy valaki meghalt. Amikor hazajöttünk, akkor még minden csupa vér volt. Itt, a szobaajtóban volt egy csomó vér… Még utána hetekig bugyogott fel a vér a parketta alól! Azóta én nem tudok itt aludni, borzalmas ez, ami történt. Szerintem nem baleset volt, szerintem megölték ezt a szerencsétlent…” – mondta a lakás tulajdonosa. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 252 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: MTI/Mihádák Zoltán