Az intenzív osztályt már elhagyhatta, de jelenleg is kórházban ápolják azt a taxist, aki múlt hét szerdán este csapódott bele vétlenül egy Suzukiba hátulról, amikor egy ámokfutó sofőr egy lopott taxival felhajtott az Árpád hídra és frontálisan ütközött a Suzukival. A balesetben hárman meghaltak, négyen pedig megsérültek, illetve két embert súlyos, másik kettőt pedig könnyebb sérülésekkel szállítottak kórházba a mentők.

Megszólalt a taxis

A Deák térről Óbudára tartott három utasával múlt szerdán késő este az a taxisofőr, akinek az autója érintett volt a múlt szerdai Árpád hídi tragédiában. Nagy Tamás a kórházi ágyról adott interjút a Blikknek, mert bár csodával határos módon ő is és az utasai is életben maradtak, nagyon komoly sérüléseket szenvedett. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 252 ezernél is többen követnek minket.

Súlyos sérülései vannak 

„Szegycsonttörés, sérv a belső szerveim melletti rekeszben, a lábamban izomhúzódások, agyrázkódás és jó néhány seb, heg, valamint karcolás a testemen mindenhol” – mondta a férfi, aki múlt szerda óta már elhagyhatta az intenzív osztályt. 

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

A mentősök hangját hallotta

A baleset előtti percek teljesen kiestek neki, csak a becsapódás pillanata van meg, amikor rárepült a Suzuki. A kiérkező mentők hangjára viszont jól emlékszik, és nem is fogja elfelejteni. „Az utasaim kiszálltak, én viszont beszorultam, ki kellett vágni a taximból. A baleset előtti öt perc teljesen kiesett, csak a becsapódás pillanata van meg, ahogy rám repül a Suzuki. A kiérkező mentős hangját nem felejtem el, hallottam, hogy azt mondta, »három halottunk van«

Nem emlékszik az utasaira

Amikor azt hallotta, három halott van, fogalma sem volt, hogy kik lehetnek azok, próbált mozgolódni, de nagyon be volt szorulva. “Mindenem fájt, az orromból és a fejemből csöpögött a vér, s üvegszilánkok hevertek mindenhol. Egy darabig hallottam az utasaim hangját, aztán elájultam, utána már a csak a kórházban tértem magamhoz”

Ellopta a taxit

Múlt szerdán este a balesetet okozó férfi  a Tavasz utcában odalépett egy parkoló taxihoz, bepattant a járműbe, majd miután dulakodás alakult ki a kocsi tulajdonosával, elhajtott a helyszínről. Később kiderült, a férfi kábítószer hatása alatt volt, aznap már volt dolga a rendőrökkel, de a zsaruk elengedték. 

Drogos ámokfutó

Miután ellopta a taxit, a forgalommal szemben, nagy sebességgel felhajtott az Árpád hídra, ahol balesetet okozott. Itt azonban nem állt meg, és továbbhajtott Pest felé. Ezt követően, a margitszigeti bejárónál történt a balesetsorozat második része, amelyben egy szürke Suzuki és Nagy Tamás autója volt érintett. A balesetet okozó 43 éves férfi, és a Suzukiban ülő 34 éves férfi és 32 éves nő a helyszínen meghalt.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 252 ezernél is többen követnek minket.

Ebben az autóban utazott a jegyespár

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Esküvőre készültek

A Suzukiban egy fiatal jegyespár utazott, akik éppen az esküvő meghívójuk kézbesítéséből tértek volna haza. Ekkor érte őket a halálos baleset. Az esküvőjük múlt szombaton lett volna, de egy drogos ámokfutó nem veszi el tőlük az életet. 

Kiemelt kép: helyszíni felvétel a baleset után – Forrás: MTI/Mihádák Zoltán