Valószínűleg egy kétes ügylet miatt, a saját barátja gyilkolta meg azt a 21 éves fiatalembert, akinek a holttestét Csepelen találták meg. László maradványaira egy használaton kívüli gyártelepen kaszálás közben. A budapesti rendőrök azonosították az eltűntként keresett elhunytat, a nyomozás pedig megállapította, hogy a fiatal férfit a nyáron megölték.

Holttestet találtak Csepelen

A BudaPestkörnyéke.hu számolt be arról, hogy a volt csepeli kenyérgyár területén füvet kaszáló munkás fedezett fel egy bomló holttestet szeptember 16-án. A Budapesti Rendőr-főkapitányság először közigazgatási eljárást indított, melynek keretében megállapították, hogy az elhunyt egy 21 éves férfi volt, akinek eltűnését augusztusban jelentették be, azóta kereste a rendőrség. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Bűncselekmény történt

A beszerzett adatok alapján felmerült, hogy bűncselekmény történt, ezért az eljárásba bekapcsolódott a BRFK Életvédelmi Osztálya. A széleskörű adatgyűjtés eredményeként a nyomozók azonosítottak, majd szeptember 22-én 21. kerületi lakcímeikről előállítottak két fiatalembert.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Halálos seb

A nyomozás adatai szerint a 20 éves Sz. Bence és a 25 éves Sz. Krisztián, utóbbi kocsijával 2023. július 20-án éjszaka a későbbi áldozattal együtt ment a csepeli gyárterülethez, ahol Sz. Bence halálosan megsebesítette a sértettet. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztályán Sz. Bencét emberölés bűntett, Sz. Krisztiánt, aki tudott a gyilkosságról, de nem értesítette a hatóságot, bűnpártolás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

Még a véres eszköz is előkerült

Lakásaikon megtalálták a sértett telefonját, laptopját, iratait és más értéktárgyait, Sz. Bencétől pedig az elkövetéshez használt, még mindig véres éles eszköz is előkerült.

Beismerő vallomást tettek

Mindkét gyanúsított beismerő vallomást tett. A BRFK nyomozói őrizetbe vették őket, a bíróság azóta elrendelte Sz. Bence letartóztatását, illetve Sz. Krisztián bűnügyi felügyeletét. A rendőrök azt még vizsgálják, hogy mi volt a bűncselekmény indítéka – számolt be róla a police.hu oldal.

Júliusban veszett nyoma

Az R. család fiatal rokonának, a mindössze 21 éves Lászlónak még júliusban veszett nyoma. A férfi eltűnését augusztusban jelentették be, Lacit pedig sokan keresték. Heteken át megosztották a körözési oldalát és a fotóját is.

A végsőkig reménykedtek

Ismerősei és családja a végsőkig reménykedett benne, hogy a fiatal férfi épségben megkerül, végül azonban csak a holttestét találták meg Csepelen.

Együtt mentek a helyszínre

A nyomozók azonosítottak, majd szeptember 22-én 21. kerületi lakcímeikről előállítottak két fiatalembert. A nyomozás adatai szerint a 20 éves Sz. Bence és a 25 éves Sz. Krisztián utóbbi kocsijával 2023. július 20-án éjszaka a későbbi áldozattal együtt ment a csepeli gyárterülethez, ahol Sz. Bence halálosan megsebesítette a sértettet – tájékoztatott   a Budapesti Rendőr-főkapitányság. 

Kétes ügyletek

 „Hallottuk, hogy a srác késő éjjel ment oda. Azért ez nem életbiztosítás, elég sok fura alak mozog ott, én estefelé sem szívesen bóklásznék ott egymagam. Sokan élnek és lézengenek ott bent, többen pedig mindenféle kétes ügyletek miatt járkálnak be” – mondta egy helyi lakos a Metropolnak. Állítólag Laci is azért ment oda, hogy egy régebbi ügyét rendezze későbbi gyilkosával, a férfi azonban megtámadta őt az elhagyatott épületek között. 

A család is csak a híradásokból értesült

Laci családja összetört a hírek hallatán, főleg azért, mert a lap információi szerint ők maguk is csupán a híradásokból értesültek arról, hogy szerettük maradványait megtalálták. „Köszönöm szépen mindenkinek, aki segített keresni Lacit. Sajnos ő már nincs közöttünk, elhunyt” – írta a nővére a közösségi oldalán. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció