Válságos, sokkos állapotban van annak a mozdonynak a vezetője, aki egy trágyaszállító kamionnal ütközött péntek délelőtt Ikladnál. A balesetben 20 ember sérült meg, öten súlyosan. Több mentőautó és egy helikopter is érkezett a helyszínre.

Baleset Ikladnál

Amint arról beszámoltunk, péntek délelőtt egy nyerges vontató ütközött személyvonattal Ikladon. A balesethez több mentőegység és egy mentőhelikopter is érkezett. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Vonat elé kanyarodott

A baleset az Aszód-Balassagyarmat vasút vonalon történt. A kamion az Ikladi-tóhoz vezető mellékúton haladt, amikor a vonat elé kanyarodott. A helyiek az Ikladi-tó Facebook oldalán azt írták, nagyon veszélyes útszakaszon történt a baleset, a sűrű növényzet miatt beláthatatlan a kanyar.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

20-an sérültek meg

A mentőszolgálat később közölte, hogy a balesetnek 20 sérültje van, 5 súlyos sérültet és 15 könnyebb sérültet láttak el. A vonaton 22-en utaztak, a jármű totálkáros lett.

Mentőegységek a baleset helyszínén

Forrás: Facebook/Ikladi-tó

Vészfékezett a vonat

A helyiek a baleset után azt mondták, többen hallották, hogy a vonat vészfékezett és ezután történt a baleset. „Hallottuk, hogy kürtöl a vonat, nem is egyszer. Aztán pedig a csattanást. Iszonyatosan hangos volt” – mondta az egyik helyi lakos.

Szirénáztak a mentők

Utána már csak a mentők szirénázására lettek figyelmesek, ekkor rohantak ki a helyszínre. Biber Anett, a MÁV szóvivője azt mondta, a mozdonyt vezető sofőr betartott minden szabályt.

Helyszíni felvétel

Forrás: Facebook/Ikladi-tó

Betartotta a szabályokat

„A mozdonyvezető az utasításoknak megfelelően végezte a munkáját, betartva a járműre és a pályára engedélyezett sebességet, az ütközés ugyanis 45 kilométeres sebességnél történt” – mondta a Borsnak a MÁV szóvivője. Azt, hogy volt-e idő vészfékezni, egyelőre nem tudni.

Súlyosan megsérült a mozdonyvezető

„Ezt a balesetvizsgálat fogja később kideríteni, mert a sofőr beszorult a vezetőállásba, így nem tudtunk ez irányba kommunikálni vele, a katasztrófavédelem munkatársai szabadították ki, azonban súlyosan megsérült, ahogyan a vezető jegyvizsgáló és rajtuk kívül három utas”.

Mentőhelikopter a helyszínen

Forrás: Facebook/Ikladi-tó

Elvontatják a vonatot

„A járművet az elsődleges műszaki megállapítások alapján nem lehet megmenteni, valószínűleg selejtezni kell. Egy mozdony fogja eltávolítani a teherkocsitól, majd emelővel fogják visszatenni a vasúti pályára, és egy mozdonnyal fogják Balassagyarmatig vontatni” – mondta a baleset után a szóvivő.

Hatalmas a kár

A MÁV szóvivője szerint a kár értéke hatalmas, több tízmillió forintra becsülik. A súlyos sérülteket mentőhelikopter vitte kórházba, a mozdonyt vezető férfi pedig sokkos állapotban van.  A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel