A Budapesti Temetkezési Intézet tulajdonában lévő halottszállító furgon a 2. kerületi Szilágyi Erzsébet fasorban haladt, a Budagyöngye irányából a Széll Kálmán tér felé, a középső sávban kedd délelőtt. Vezetője a Szent János Kórház előtti jelzőlámpás kereszteződéshez érve a lámpa jelzését és az útburkolatra felfestett jeleket figyelmen kívül hagyta, majd zöld jelzésnél a balra kanyarodó sávból egyenesen folytatta útját, amikor ütközött az 56A jelzésű villamossal, ami éppen a megállóból indult el a Budagyöngye irányába.

Átvágott a halottaskocsi a villamos előtt

A villamost vezető nő elmondása szerint a szerelvény az átlagosnál tovább tartózkodott a megállóban, mivel át kellett állítani a vágányt az előtte, a végállomásra kanyarodó 59-es villamos miatt, majd utascsere után, szabad jelzés mellett indult el, és kanyarodott a Budagyöngye irányába, amikor a halottszállító furgon megpróbált előtte egyenesen áthaladni. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Sokan érkeztek a helyszínre

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Rendőrök is látták a balesetet

Hiába fékezett azonnal a villamos, már nem tudott megállni, szerencsére sem ő, sem a fedélzeten utazók közül nem sérült meg senki. Információink szerint a halottszállító mögött kettő járművel éppen egy járőrautó haladt, amelynek volánja mögött a rendőr végignézhette, ahogy a furgon egyenesen halad tovább, és a villamos elé hajt.

Összetört halottaskocsi

Kórházba vitték a halottszállító vezetőjét

A halottszállító vezetője az eset során könnyebb sérüléseket szenvedett, őt további vizsgálatok céljából a közeli János kórházba szállították, a személyzet másik két tagja nem szenvedett sérüléseket.

Rendőrök irányítottak

Átpakolták a koporsókat

Az összetört furgonhoz a Temetkezési Intézet másik járművét is a helyszínre kellett hívni, ugyanis a baleset pillanatában több holttestet szállított a raktérben, melyeket át kellett pakolni.

Így rakták át a koporsókat egyik kocsiból a másikba

Leállt a villamosközlekedés

A helyszínelés és a műszaki mentés ideje alatt, bő egy órán keresztül az 56A és a 61-es villamos nem közlekedett a Budagyöngye és a Szent János Kórház között. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Óvatosan pakolták át a koporsókat az összetört járműből

Fotó: BudaPestkörnyéke.hu/G.K.