Fülest kapott a titkosszolgálat és ráálltak a fővárosi pszichiáterre. Egy beépített ügynök buktatta le a férfit. Az orvos 300 ezer forintért olyan szakvélemény kiállítását ígért meg, amivel a kamu elítélt megúszhatta volna a börtönt. Most ő kerülhet hosszú időre rácsok mögé.

Lebuktatta a titkosszolgálat

A Fővárosi Főügyészség 2022. év februárjában emelt vádat a fővárosban pszichiáterként dolgozó orvos ellen. Az orvos a rendelésén 2021 szeptemberében megjelenő, magát szabadságvesztésre elítélt személyként beállító, ténylegesen a Nemzeti Védelmi Szolgálat kötelékébe tartozó védelmi tiszttől jogtalan előny, 300.000.-Ft vesztegetési pénz ígéretét fogadta el. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Tényleges börtönt kaphat

Most hiába fellebbezett a budapesti pszichiáter a Fővárosi Törvényszéknél, hogy büntetését enyhítsék, a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség napokban benyújtott kérelme miatt elutasíthatják a kérelmeit és tényleges szabadságvesztéssel is sújthatják.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Bűnösnek mondta ki a bíróság

A Fővárosi Törvényszék idén április 19-én kihirdette elsőfokú ítéletét. Eszerint a vádlottat bűnösnek mondta ki gazdálkodó szervezet önálló intézkedésre jogosult tagja által elkövetett vesztegetés elfogadása bűntettében.

Pénzbüntetést is kap

A férfit 2 év végrehajtásában 4 évi próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre, 4 év egészségügyi képzettséget igénylő foglalkozástól eltiltásra, valamint 2,4 millió forint pénzbüntetésre ítélte.

Felmentését kéri a korrupt orvos

A határozat ellen az ügyész a vádlott terhére börtönben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabásáért, a lebukott pszichiáter és védője pedig felmentés miatt fellebbeztek.

Tényleges börtönt kérnek rá

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a napokban a Fővárosi Ítélőtáblához előterjesztett másodfokú indítványával kezdeményezte, hogy a bíróság az orvos a pénzbüntetése és a foglalkozástól eltiltása mellett végrehajtandó szabadságvesztéssel és közügyektől eltiltással is sújtsa, egyben a védelmi fellebbezéseket utasítsa el – fogalmazott a Fővárosi Fellebbezési Főügyészség szerdai közleményében. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció