Három napon belül kétszer próbálta meg kirabolni ugyanazt a boltot egy férfi a 20. kerületben. Minden alkalommal elfogták a rendőrök.

Június 8-án 23 óra 45 perckor kaptak riasztást a rendőrök, hogy Budapest 20, kerületében, egy Kossuth Lajos utcai telefonszaküzletbe egy férfi be akar törni. Az egyenruhások három perc alatt a helyszínre értek és az üzlet előtt elfogták a 46 éves H. Bélát, akinél megtalálták azt a feszítő vasat is, amivel a bolt ajtaját fel akarta feszíteni. A férfit előállították a kerületi rendőrkapitányságra, ahol lopás miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Három nap múlva, június 11-én éjjel ismét ugyanarra a Kossuth utcai címre érkezett bejelentés. Egy férfi betört a telefonszaküzletbe, azonban az üzlet riasztója megszólalt és a betörő elmenekült. A rendőrök akkor is percek alatt a helyszínre értek és a bolttól egy utcányira elfogták a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét: H. Bélát.

Kiderült, hogy a férfi második próbálkozására már bejutott az üzletbe, ahol telefonokat, határidőnaplót és szivacsalátéteket készített össze, azonban a riasztó megzavarta és üres kézzel elmenekült.

A betörő terve így második nekifutásra sem jött össze: első próbálkozását követően három, a második alkalommal pedig öt percen belül elfogták a rendőrök. 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság 20. és 23. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói H. Bélát lopás bűntett kísérlet miatt ismét őrizetbe vették, a bíróság elrendelte a letartóztatását.  

Kiemelt kép: illusztráció