Senkinek sem kívánja a mindössze hét és fél éves Dorner Krisztián családja, amin az elmúlt időszakban átment. A súlyos beteg kisgyermek egy epilepsziás roham miatt kis híján meghalt. A péceli fiú életét kéthetes korában egy agyvelőgyulladást okozó herpeszvírus teljesen tönkretette, most pedig újabb betegség okozott megpróbáltatásokat. Az orvosok már kiskorában lemondtak róla, ám ő másodszor is életben maradt.

Nagyon furcsán vette a levegőt

„Egyik nap a hajnali órákban arra ébredtem, hogy a kisfiam nagyon furcsán veszi a levegőt. Azt hittem, csak fáj a torka, megfázott, ezért adtam neki egy enyhe fájdalomcsillapítót, de nem használt” – emlékezett vissza a drámai pillanatokra a gyermek aggódó édesanyja, Krisztina. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Három rohamkocsi érkezett a családhoz  

„A következő pillanatban szinte sokkot kaptam, amikor oldalra fordult, felakadtak a szemei és kijött rajta egy borzasztóan erős epilepsziás görcs, ami korábban csak fél éves korában történt meg vele Rögvest három száguldó rohamkocsi érkezett hozzájuk, a hálószobában pedig tizenegy mentős szakember küzdött hosszasan Krisztiánka életéért” – folytatta a szívszorító történetet az édesanya.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Mélyaltatás, lélegeztető gép

A kisfiút édesanyja elmondása szerint három óra alatt sem tudták kihozni az epilepsziás görcsből, amitől az egész teste borzasztóan remegett. Krisztiánt végül mélyaltatásba, lélegeztető gépre tették, hogy nehogy tovább roncsolódjon az agya. Csak így, ebben az állapotban tudták a Bethesda Gyermekkórház intenzív osztályára szállítani.

Szonda segítségével táplálják

Azóta leszedték a lélegeztetőgépről, felébresztették, de sokáig még nem is volt tudatánál. Aztán az epilepszia és neurológia osztályon beállítottak neki egy speciális gyógyszert, majd hazaengedték, de azóta is szondán táplálják.

Új gyógyszert kapott

„Erős hangulatingadozásai és elvonási tünetei vannak attól, hogy elvették a régi gyógyszerét, a szervezete most szokja az új készítményt. Ha nevet, akkor nagyon nevet, ha sír, akkor nagyon sír. Borzasztóan érzékeny, fáradékony, máskor pedig túlpörög” – mondta a Vasárnapi Blikknek az anyuka.

„Ezen is túlleszünk!”

„Nagyon nehéz, de ezen is túl leszünk! Féltem attól, hogy ezek a hosszan tartó rohamok még jobban megkárosítják az agyát, de szerencsére nem így történt” – fűzte hozzá.  

A nagy túlélő

A péceli fiú életét kéthetes korában egy agyvelőgyulladást okozó herpeszvírus teljesen tönkretette, hiszen azóta önállóan enni, járni és beszélni sem képes. Az orvosok már kiskorában lemondtak róla, ám ő immár másodjára is túlélte a lehetetlen helyzetet.

Speciális napközibe jár

Krisztiánka még beszélni sem képes, de az anyukája már pontosan érti, és tudja, hogy a fia mit szeretne. Egy speciális napközibe járnak vele a Budapest belvárosába, ahol rengeteg fejlesztést kap. A családja reméli, egyszer önállóbb, és talán boldogabb élete lehet.

Segíthet a kisfiúnak

Ha támogatná a gyermek fejlesztését és gyógyulását, a Dorner Krisztián Gyógyító, Fejlesztő Alapítvány számlaszámára utalva megteheti: 11742575-21442465. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Dorner Krisztián. Fotó: TV2