Alighanem tökéletes választ adtak az egyik budai iskola tanárai, amikor meglátták, milyen szerény ajándékkal „kedveskedik” nekik a tankerület.

Nem tartják meg

3000 forintnyi „jutalmat” adott a tankerület egy II. kerületi iskola dolgozóinak. Joggal érzik megalázónak, ezért nem magukra fordítják, hanem gyermekeken szeretnének segíteni – segítsünk nekik, hogy segíthessenek! – írta Facebook-oldalán péntek délután a 2. kerület polgármestere. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nemes célokra ajánlják fel

Őrsi Gergely közlése szerint ezt az egyik intézményben egy emberként ajánlották fel jótékony célokra, mellyel gyermekotthonokat és gyermekek továbbtanulását segíthetik. Így vasárnap 15 órától jótékonysági bejglizéssel egészül ki a jótékonysági teázás és a Luca-napi búzaültetés a Közösségi Liget Gyarmati Dezső Uszoda felőli bejáratánál. Minden megvásárolt bejglivel és teával gyermekotthonokat és gyermekek továbbtanulását támogatják.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Remélik, hogy sok adomány gyűlik össze

A múlt heti, kerületi tűzoltókat, katasztrófavédőket és közbiztonságért dolgozókat segítő jótékonysági teázáson több mint 200 ezer forint adományt adtak össze szomszédaink. Most a teázás átalakul, és csatlakozunk a jótékonysági bejglizés céljához abban bízva, hogy még több adománnyal segíthetjük az iskola dolgozóinak kezdeményezését, gyermekek tovább tanulását és gyermekotthonokat – ismertette a polgármester.

Szép termést hozhat karácsonyig

A Luca-napi búzaültetéshez hozzanak használt tejes dobozt vagy bármilyen ültetésre alkalmas edényt, a búzát és a földet mi biztosítjuk. A jól gondozott búza gyönyörű zöld termést hoz karácsonyig. A Luca-napi búzaültetéshez hozzanak használt tejes dobozt vagy bármilyen ültetésre alkalmas edényt, a búzát és a földet mi biztosítjuk. A jól gondozott búza gyönyörű zöld termést hoz karácsonyig – zárta sorait Őrsi Gergely. Az esemény meghívója ide kattintva érhető el.

Cserepes virág a tantestületnek

Persze vannak olyan ajándékok is, amelyek nem fordíthatók jótékony célra – mint például a cserepes virág, amelyet még nyáron küldött az egyik fővárosi iskolának. Noha nem minden embernek, hanem az egész testület számára.

Nagy frázisokat puffogtatott a levél

„Tisztelt Kolléga! A Külső-Pesti Tankerületi Központ nevében szeretettel köszöntjük pedagógusnap alkalmából! Köszönjük áldozatos munkáját, türelmét, elkötelezettségét, emberségét, példamutatását!” – ez volt a hvg.hu szerint a kísérőlevél szövege.

Méltó ünnepség ezer forintra

Az intézmény egyik tanárának Facebook-posztja szerint a virágot elnevezték Vándorvirágnak, és egy-egy napig lehet mindenkinél, hogy az egész tantestület élvezni tudja az ajándékot. „Ez egy jelképes gesztus, emellett a Külső-Pesti Tankerületi Központ az általa fenntartott intézmények számára biztosítja a forrást a jeles napok méltó megünnepléséhez” – írta akkor tankerületi központ vezetője.

Ezzel magyarázta a tankerület

„A Külső-Pesti Tankerületi Központban annak megalakulása óta hagyomány, hogy pedagógusnapon a tankerület tanügyi referensei személyesen köszönik meg a pedagógusok munkáját, egy cserepes virágot visznek az intézménybe és egy köszönőlevelet” – fogalmazott Rábel Krisztina.

Méltó ünneplés ezer forintból

De volt olyan eset is, ahol fejenként ezer forintot biztosítottak az egyik intézménynek, hogy „méltó összejövetelt” biztosítsanak a pedagógusnap alkalmából. „És ezt is megértük! Méltó ünneplést finanszíroz a tanker! »Ereszd el a hajam!« Lesz ám bulika!” – fogalmazott az egyik érdekképviselet.

Azért a számlákat kérjük!

Persze azt is megjegyezte levélben a tankerület, hogy tervezzék meg a beszerzést, s a későbbiekben küldjék meg a számlát. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(Kiemelt képünk illusztráció, forrás: Facebook.)