N. István először 1980-ban egy rendőrgyilkossági perben ült a vádlottak padján, legutóbb pedig az egyik ismerősét gyújtotta fel, miután összevitatkoztak. A férfi büntetőpere megkezdődött a Fővárosi Törvényszéken.

Életfogytiglant kapott

N. István 1980-ban életfogytiglani fegyházat kapott egy rendőr és egy civil kegyetlen meggyilkolásáért. 2000-ben szabadult feltételesen, tíz év próbaidővel. A most tárgyalt gyilkosságot a vád szerint feltételes szabadságra bocsátásának próbaideje alatt követte el.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megtért a fegyházban

A vádlott a fegyházban megtért, majd szabadulása után Győr közelében segédkántorként tevékenykedett, de nem sokáig, ugyanis gyorsan beszippantotta a hajléktalanlét. Ezután került Budapestre, ahol megismerkedett egy szintén hajléktalan nővel, akivel egy autóroncsban húzta meg magát a Kútvölgyi úti kiserdőben.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Az áldozat is ott élt

N. István általában az éjszakáit különböző parkolókban töltötte az autójában, leggyakrabban a Kútvölgyi úti pihenőnél húzta meg magát, itt ismerte meg a férfit, akit később felgyújtott. Az áldozat a túloldalon élt egy erdős területen felvert sátorban.

Talált egy pénztárcát

Az 52 éves áldozat 2008 nyarán talált egy pénztárcát benne a tulajdonos személyes irataival és telefonszámával. A férfi felhívta N. István telefonjával a számot, majd visszaszolgáltatta a tárcát tulajdonosának, amiért 10 ezer forint jutalmat kapott, a pénzt pedig gyorsan el is költötte.

Egymásnak estek

Miután a vádlott megtudta ezt összeszólalkoztak és egymásnak is estek, ezután a vád szerint a 62 éves férfi éghető folyadékot locsolt az ismerősére és felgyújtotta őt.

Nem élte túl

A feltételezett elkövető értesítette a tűzoltókat, akik mentőt kértek a helyszínre, de az 52 éves áldozat olyan súlyos égési sérüléseket szenvedett, hogy két nappal később meghalt.

Tagadja, hogy ott volt

N. István korábbi rendőrségi vallomásában azt mondta, hogy ismerte az áldozatot, akivel a tűzeset napján hármasban beszélgettek. Azt állította, hogy utána egyedül hagyták, majd élettársával a gépkocsijukhoz mentek aludni, s csak a robbanások, illetve a kiabálás hangjaira ébredtek fel.

Ellentmondásos vallomások

A vádlott vallomásával szembement az élettárs vallomása, akit felkutatott a rendőrség. A nő azt mondta, hogy amikor felébredt a tűz hangjaira, a férfi nem volt ott mellette az autóban.

Újabb életfogytiglani büntetés fenyegeti

Az ügyész életfogytiglant kért rá beismerés esetére azzal, hogy leghamarabb feltételesen 25 év múlva bocsátható szabadon, de N. István nem kötött alkut. „Nem tudom, hogy miért ítélnének el egy napra is, ha nem követtem el semmit” – mondta N. István, hozzátéve, nem bűnös, ezért nincs miért lemondania a tárgyalás jogáról.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: BPK montázs