Brutális képek szivárogtak ki, amelyek mutatják, hogy milyen nagy tömeg gyűlt össze a Jahn Ferenc kórház váróiban, miután a páciensek sorra érkeztek az oltásaikért. A járvány harmadik, legerősebb hullámában kifejezetten veszélyes ekkora tömegben ácsorogni.

Tömeg a kórházban

Döbbenetes és egyben tragikus képek készültek a Jahn Ferenc kórház tömött váróiban, ugyanis a páciensek hatalmas sorokban vártak órákat az oltásaikra – írja a Blikk.

Itt a harmadik hullám

A koronavírus-járvány harmadik hullámának az idején az oltásra váró úgy zsúfolódnak egymás hegyén-hátán, mintha a járvány előtti időkben lennénk. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Napi programajánlat Budapestről és környékéről, folyamatosan frissülő tartalommal. Ne maradj le te sem a legjobb helyekről, eseményekről. A részletekért kattints ide!

9444 új fertőzött

A tömeges várakozás szinte érthetetlen, hiszen csak a mai napon 9444 új fertőzöttet jelentettek, a járványban pedig elhunyt 163 beteg. Lélegeztetőgépen is egyre többen vannak, a szombati napon azt közölték, 989-en vannak lélegeztetőgépen.

Oltásra érkeztek

Mivel folyamatosan zajlik az oltás, így már 1 293 414 főre nőtt a beoltottak száma, közülük pedig 377 343-an már a második oltásukat is megkapták. A Jahn Ferenc kórházba is az oltásra érkeztek a tömegek, azonban annyian voltak, hogy nem tudták egymástól tartani a másfél méteres távolságot.

Több tucat ember

A Dél-pesti Jahn Ferenc kórházban több tucatnyian vártak az oltásukra a tömeges oltás keretén belül, de ez hatalmas tömegnyomorhoz vezetett. Mindeközben a vírus soha nem látott esetszámokat produkál, ami ellen bizonyosan nem így kéne védekezni.

3 órás várakozás

A zsúfolt várókról készült képek eljutottak a momentumosokhoz is, akik egy Facebook-bejegyzésben reagáltak a történtekre. “A Jahn Ferenc kórház tömött váróiról kaptunk fotókat, ahol 3 órát kell várni az oltásra. Az emberek láthatóan nem tudják betartani a távolságtartási szabályokat, komoly veszélyt jelent ez mindenkire nézve!” – írták a közösségi oldalukon.

Segítenének az önkormányzatok

A Momentum azt írta a posztjában, hogy az önkormányzatok már többször felajánlották a kormánynak a segítségüket a tömeges oltás szervezésében, azonban eddig nem hallgatta meg őket a kormány.

Keresik az együttműködést

“A harmadik hullám során sorra dőlnek a rekordok és egyelőre nem látni a járványgörbe tetejét. Az önkormányzatoknak és a kormánynak együtt kellene dolgozniuk!” – írja a Momentum a Facebookon. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt vannak a képek

Kiemelt kép: Tömeg – Forrás: Facebook