Reviczky Gábor a Magyar Érdemrend középkeresztje polgári tagozatával díjazták, a színész CT vizsgálatról érkezett a Parlamentbe, a díjátadóra.

Rákkal diagnosztizálták

Amint azt a BudapestKörnyéke.hu is megírta a legendás színésznél nemrégiben prosztatarákot diagnosztizáltak. A betegség egy igen agresszív fajtája támadta meg a szervezetét, ám időközben megműtötték és úgy tűnik még időben sikerült elcsípni a betegséget.  A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Mindenkit figyelmeztet

„Nagyon hálás vagyok dr. Gáti Zsoltnak, aki megvizsgált és megműtött. Sajnos, tipikus férfibetegség ez, sokan nem is járnak vizsgálatra, mert kellemetlen. Ezzel én is így voltam.” – árulta el a Blikknek a Kossuth-és Jászai Mari díjas művész a napokban, majd azt üzente férfi társainak, hogy 40 éves koruk felett mindenképpen járjanak szűrővizsgálatra, a prosztatagyulladás ugyanis egy nagyon gyakori probléma, ami akár a rák előfutára is lehet.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Tünetmentes volt sokáig

A Tökölön élő színész arról is beszélt, hogy decemberben kezdte el először azt érezni, valami baj van. Bár panaszai nem voltak, de mégis úgy döntött felkeresi az orvost. Kiderült, évek óta jelen lehetett nála a betegség, csupán tünetmentes volt.

Ezért ment orvoshoz

„Egy jótékonysági vadászaton vettem részt még tavaly decemberben, ahol a bevételből gyermekkórházak számára vásárolnak lélegeztetőgépet. Itt feltűnt a nagyon gyakori vizelési inger, ami annyira gyakori volt, hogy hazafelé minden pihenőnél és benzinkútnál meg kellett állnom.” – mesélte a színész, aki aztán orvoshoz fordult, biopsziát végeztek rajta, majd érkezett a lesújtó hír.

Megműtötték

A színészt azóta meg is műtötték, s bár kiderült, hogy a betegség egy igencsak agresszív fajtája támadta meg a szervezetét, a műtét utáni CT és MRI-vizsgálatok szerint nincs áttét a szervezetében. Reviczky Gábor most az ún. PET CT vizsgálatra vár, azután dől majd el, milyen utókezelésre kell járnia.

Kemót nem akar

Reviczky Gábor azt azonban határozottan kijelentette, sugár kezelés, vagy kemoterápia nem jöhet szóba. „ugár- vagy kemoterápia jöhet szóba, ám mivel itthon nincs még célzott kemoterápia, a kemót vissza fogom utasítani. Sajnos, a nem célzott kezelés az egész szervezetet érinti, remélem, erre nem lesz szükségem, elég lesz a sugárkezelés.”  A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Próbál optimista lenni

Mindezek ellenére színész nem esik kétségbe, pozitívan áll hozzá a dolgokhoz, és hisz a gyógyulásában. „Abszolút pozitívan állok hozzá, hiszek a gyógyulásban, mert tudom, hogy csak így sikerülhet, és úgy tűnik, nagyon jó úton haladok. Azt vallom, ha az ember nem pozitív, semmilyen kezelés nem lesz sikeres. De a legfontosabb, hogy minden férfi társamnak üzenem: járjanak ellenőrzésre, mert ha idejében felismerik a betegséget, jó esély van a felépülésre.” – mondta pár nappal ezelőtt Reviczky Gábor, akit most a Magyar Érdemrend középkeresztje polgári tagozatával díjazták. A 73 éves színész egyenesen egy CT-vizsgálatról érkezett a díjátadóra, írta meg az Index.

Reviczky Gábor a díjjal:

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Kiemelt kép: Reviczky Gábor – Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd