Csaknem 200 ezer négyzetméternyi ipari csarnokot és majdnem 37 ezer négyzetméternyi irodát kínál majd Vecsés és Gyál határán egy új projekt a vállalkozóknak. A beruházással leginkább Gyál, Vecsés és a 18. kerület profitálhat, mert a logisztikai park tehermentesíti a környék utcáit a kamionforgalomtól és az eddig elszórtan, pici műhelyekben tevékenykedő vállalkozóktól.

Elndult a munka Vecsés határában

Közel 200 ezer négyzetméternyi ipari csarnokot és majdnem 37 ezer négyzetméternyi irodát és úgynevezett mezzanine területet kínál majd a Vecsés és Gyál határán, de vecsési területen elkezdett Weerts Logisitics Park. A 60 hektáros területen a közelmúltban fogtak hozzá a kivitelezéshez. Négy, egyenként 50 ezer négyzetméteres épületet emelnek – közölte a beruházó. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ipari társasházak

Kifejezetten a KKV szektor vállalkozóit fogadják be, akik eddig a lakónegyedekben végezték tevékenységüket. Ezek a raktárépületek olyan ipari társasházak, ahol több vállalkozó is vásárolhat területet.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Tehermentesít

A beruházással leginkább Gyál, Vecsés és a 18. kerület profitálhat, mert a logisztikai park tehermentesíti a környék utcáit a kamionforgalomtól, és a lakóövezetet az eddig elszórtan, pici műhelyekben tevékenykedő vállalkozóktól. A beruházás közel 1000 munkahelyet teremt – írta meg a privatbankar.hu.

Ez már a 25. projektjük 

A belga-magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező WLP (Weerts Logistics Park) és RaktárAD csoportnak a vecsési már a 25. projektje, amely Európán belül valósul meg.

Magyarországon a harmadik

A nevükhöz fűződő raktárakból Belgiumban 15, Németországban és az Egyesült Királyságban pedig kettő-kettő már működik. Hollandiában, Olaszországban és Franciaországban pedig egy-egy projekt készült már el és üzemel eredményesen. Magyarországon ez a harmadik beruházás, amely a társaság nevéhez kötődik.

A legnagyobb olajmező

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról 2022 őszén, hogy a vecsési olajmező lehet a legnagyobb az egész országban. A település polgármestere szerint jó minőségű az olaj, se víz, se paraffin, se gáz nincs benne. Az új kútnak köszönhetően 10 százalékkal nő a MOL Magyarország kőolajkitermelése, míg az országé 5 százalékkal. Az új olajkút a Vecsés-2 nevet kapta.

Felmérték a lehetőségeket

 „A MOL már évekkel ezelőtt geodétákat bízott meg azzal, hogy felmérjék az összes lehetséges kőolajkincset. Először megvizsgálták a talajt, és azt a következtetést vonták le, hogy Vecsés külterülete tartalmaz két-három olyan helyszínt, amit érdemes lehet megfúrni. Ebben az esetben már az első helyszínen, ahogy megtörtént a fúrás, találtak olajat” – nyilatkozta Vecsés polgármestere, Szlahó Csaba.

2500 méteren találtak olajat

A fúrás nyáron kezdődött, és eredetileg 2700 méter mélyre akartak fúrni, de már 2500 méteren. Az országban nem sok olyan kút van, amelyik 600 hordó olajat tud naponta produkálni, amiből egy hordó 159 liter. Jelen pillanatban ez a harmadik legnagyobb mennyiséget biztosító kút, amit fel fognak nagy valószínűséggel fejleszteni legalább 1000 hordóig.  A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a tervezett ipari csarnok. Forrás: WLP