A rendőrök egy közel ezer tőből álló kannabiszfarmot számoltak fel egy remeteszőlősi ház pincéjében. Az illegálisan termesztett növények kertésze több mint 10 millió forintot költött csak az ültetvény létrehozására és a felvirágoztatására – a rendőrségi akcióról készült videót a cikkünk végén lehet megnézni.

Felderítették az ügyet

Korán reggel érkeztek a rendőrök a 2. kerületi házhoz január 18-án. Jó fülesük volt, így gyorsan leleplezték a remeteszőlősi milliós ültetvényt. A rajtaütést komoly felderítő munka és sűrű információcsere előzte meg – írja a Kékvillogó.hu hírportál.

Csaknem 1000 növényt találtak

A rendőrök a telekre érve egy családi házat vettek észre, és amellett két különálló helyiséget. A két félreeső helyiségben 324, illetve 579, összesen 903 tő kannabiszt számoltak össze a többórás helyszíni szemle során. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Cannabis Sativát termesztett

Miután az egyenruhások leleplezték a farmot, botanikus szakértőt hívtak, aki a növény morfológiai tulajdonságai alapján Cannabis Sativa kendernövény egyedeit állapította meg. A növények egy része virágzó, másik része pedig korai virágzás stádiumában voltak.

Előállították a termesztőt

A kolosszális méretű ültetvény gazdáját, az ott lakó 37 éves férfit előállították, majd kihallgatták. A férfi be is ismerte, hogy marihuánát termesztett, amit azóta meg is bánt.

Tavaly kezdte a termesztést?

A férfi a vallomásában azt állította, hogy tavaly év elején döntött a kannabisztermesztés mellett, amihez jól felkészült, ugyanis az ültetvény létrehozásához és a növények sikeres felvirágoztatásához több mint 10 millió forintot költött. Néhány hónappal később már a jól felszerelt , kialakított pincében kezdhette nevelgetni a palántákat.

Nem akart kereskedni vele

A termesztő állítja, nem akart kereskedni a növényeivel, csak saját használatra szánta azokat, habár szüretelni még nem is volt ideje. Azonban nem is fog, mivel a rendőrök a rajtaütéskor lefoglalták a becslések szerinti körülbelül 180 kiló, több százmillió forint értékű füvet.

Őrizetbe vették

A Pest megyei rendőrök kábítószer-birtoklás miatt folytatja az eljárást a férfi ellen, akit azóta őrizetbe vettek, és egyben kezdeményezték a letartóztatását.

Miről ismered fel a füvezőket?

A legfeltünőbb hatás, hogy nagyra tágul a marihuana hatása alatt állók pupillája, gyakorlatilag egy nagy fekete szempár néz vissza rád. Gyakran mosolyognak, és a kiszáradt szájuk miatt valamilyen folyadékot isznak. Buliban szinte biztosan sör, gintonic vagy vodkaszóda van a kezükben és azt kortyolgatják folyamatosan – írja a Kékvillogó.hu hírportál. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Íme a rendőrségi videó, a hatalmas ültetvénnyel (a felvételt csak a YouTube felületén lehet megnézni):

Kiemelt kép: részlet a rendőrség videójából