Durva baleset történt kedd estefelé a 11. kerületben a Balatoni út hírhedt Panoráma kanyarában. Egy Honda frontálisan ütközött egy Peugeot 208-as kisautóval. Nem sokon múlt, hogy a BKV-buszba csapódnak a járművek.

Balra akart kanyarodni az autó

A hirtelen jött záporban kedden estefelé egy Honda Civic haladt a 11. kerületben a Balatoni úton lefelé, az Egér út irányába. A hírhedt Panoráma kanyarhoz érve előtte lassítottak a járművek, mert a sor elején az egyik autó balra, egy mellékutcára akart kanyarodni.

A fekete autó összeütközött a vétlen fehérrel

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Beletaposott a fékbe

A Honda fiatal sofőrje már csak a kanyarba behaladva észlelte a megálló autókat, ekkor fékezett, ám az esőtől és a korábban az úttestre folyt olajtól csúszós aszfalton nem tudott megállni. Balra rántotta a kormányt, hogy ne ütközzön az előtte lévő járműnek, ám azt nem láthatta, hogy szemből, az emelkedőn egy Peugeot 208 érkezik.

Csúnyán összetörött a vétlen Peugeot

Elkerülhetetlen volt az ütközés

Az ütközés elkerülhetetlen volt, a két autó félig frontálisan egymásnak ütközött. A Honda keresztbe fordult, a Peugeot pedig háttal az árokba csúszott, teljesen lezárva a két sávot.

Szétszakadt a Peugeot eleje

Kórházba vitték

A Peugeot fiatal hölgy vezetője a biztonsági öv rántásától és a kirobbanó légzsáktól megsérült, bár saját erőből ki tudott szállni a roncsból, a mentők további vizsgálatok céljából kórházba szállították. A Honda sofőrje nem sérült meg a balesetben.

Elszállítják a balesetet okozó autót

Bepánikoltak az utasok

A Peugeot mögött a 141-es busz haladt fölfelé, a buszvezető elmondta, hogy az utasok a hangos csattanástól nagyon megijedtek, pánikba estek, de rendben el tudták hagyni a fedélzetet, illetve ha nincs előttük a Peugeot, a Honda vélhetően a buszba csapódott volna.

Változás a közlekedésben

A balesethez a fővárosi hivatásos tűzoltók is vonultak, áramtalanították a járműveket. A karambol miatt a 101B és a 141-es autóbusz terelve közlekedett, nem érintette az Antalháza megállót, a 141-es autóbusz pedig a Régi vám megállót sem.

Képek forrása: BudaPestkörnyéke.hu/G.K.