Karbantartás miatt a HÉV-szerelvények helyett pótlóbuszok közlekednek a 8-as, gödöllői vonalon Mogyoród és Gödöllő között a hétvégén. Nem sokkal később pedig a vonatközlekedés változik. Az erre közlekedőknek azért érdemes ezt tudni, hogy senki se maradjon le egy vonatról vagy HÉV-ről sem.

A Budapesti Közlekedési Központ csütörtöki, a sajtóhoz eljuttatott közleménye szerint szombaton és vasárnap 8 és 18 óra között kell buszra szállni az említett szakaszon.

A H8 jelzésű autóbusz Mogyoród és Gödöllő között Szentjakab kivételével minden HÉV-megállóhelyhez tartozó buszmegállóhelyet érint, Szentjakab pedig a H8SZ jelzésű, az igények szerint indított pótlóbusszal közelíthető meg Mogyoródról.

Változás a vonatoknál is

Közben a környéken a vonatközlekedés is módosulni fog. A Budapest–Hatvan elővárosi vonal felújításának következő fázisához igazodva, november 16-tól december 7-ig változik a menetrend. A legfontosabb, hogy november 16-tól a Keleti pályaudvar és Pécel között óránként 2 pár vonat jár, Pécel és Aszód között továbbra is 3 pár busz közlekedik. Munkanapokon 5:54-kor, 6:54-kor és 7:47-kor új buszjáratok is közlekednek Gödöllő–Pécel viszonylatban.

A Keleti pályaudvar és Pécel között az elővárosi személyvonatokkal lehet utazni. Pécel és Hatvan viszonylatban gyors pótlóbuszok közlekednek, melyek Isaszegen, Gödöllőn a Szabadság tér H8 és Autóbusz állomás megállóhelyeken állnak meg. A vasúti bérletek érvényesek a H8 HÉV vonalán Gödöllő és Budapest Örs vezér tere viszonylatban.

A G80-as buszok nem állnak meg Pécel és Bag között, mert az autópályán közlekednek a gyorsabb eljutás biztosítása érdekében.

A Keleti pályaudvar és Hatvan állomás között a miskolci, kassai, nyíregyházi és debreceni InterCity vonatok helyett továbbra is közvetlen InterCity pótlóbuszok közlekednek.

Ezen buszok a Keleti pályaudvar melletti Verseny utcai ideiglenes autóbusz megállóhelyről indulnak és oda is érkeznek. Az InterCity-k és pótlóbuszaik „InterCity pótjeggyel” vehetők igénybe – kivéve a 182-es és 181-es számú Rákóczi, illetve a 186-os és 187-es számú Hernád InterCity vonatok.

Kiemelt kép: illusztráció