Közlekedési változásokra kell számítani vasárnap Budapesten, a Puskás Aréna környékén a Magyarország – Montenegró labdarúgó-mérkőzés idején – közölte pénteken a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Figyelmeztet a BKK

A BKK felhívta a figyelmet, hogy a délután háromkor kezdődő mérkőzés előtt, már 13 órától számos közlekedési változásra, lezárásra kell számítani. Az arénánál korlátozottak a parkolási lehetőségek, ezért azt kérik, hogy a helyszínt közösségi közlekedéssel közelítsék meg az érdeklődők. A meccs előtt, illetve után a megszokottnál sűrűbben indul az M2-es és M4-es metró, valamint az 1-es villamos. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A belépés

A stadionba a Dózsa György út, illetve a Stefánia út felől lehet belépni. Az aréna gyalog nemcsak a Puskás Ferenc Stadion metróállomástól, hanem hasonló eljutási idővel a Keleti pályaudvartól, a Verseny utcán át is megközelíthető, utóbbi esetben az M2-es mellett az M4-es metróval is érkezhetnek a szurkolók.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Az Örs felől

Az Örs vezér tere felől érkezők az M2-es metróval a Puskás Ferenc Stadion állomásnál leszállva, majd a Kerepesi úton és a Dózsa György úton át gyalog juthatnak a helyszínre.

Az 1-es villamossal utazók

Az 1-es villamossal utazók a Stefánia úti kapukon (9., 10., 13.) az Egressy út / Hungária körút megállóhelytől az Egressy úton keresztül gyalog, a Dózsa György úti kapukon (3., 6.) a Puskás Ferenc Stadion M megállóhelytől a Kerepesi úton és a Dózsa György úton át gyalog érkezhetnek a stadionhoz.

A Thököly úton közlekedők

A Thököly úton közlekedő autóbuszokkal a Dózsa György úti kapuk (3., 6.) a Reiner Frigyes park megállónál leszállva, majd gyalog a Dózsa György úton át érhetők el, a Stefánia úti kapuk (9., 10., 13.) pedig a Stefánia út / Thököly út megállóhelytől gyalog a Stefánia úton.

Lezárás

A BKK közlése szerint vasárnap 12 és 18 óra között várhatóan lezárják a Verseny utcát és az Istvánmezei utat, 14 és 17:30 óra között a Dózsa György utat a Thököly út és a Kerepesi út között, valamint az Ifjúság útját a Dózsa György út és a Stefánia út között, 16:30 és 17:30 között pedig a Stefánia utat a Thököly út és a Hungária körút között.

A buszok

A Thököly úton közlekedő buszok mindegyike megáll a Reiner Frigyes park és a Thököly út / Stefánia út megállóhelyen, a 30-as autóbusz mindkét irányba a Thököly úton közlekedik, nem érinti a Verseny utcai megállót.

Módosított útvonal

A 75-ös trolibusz mindkét irányban az Ajtósi Dürer sor – Hungária körút útvonalon terelve közlekedik, a 77-es troli módosított útvonalon, a Stefánia út helyett a Hungária körúton jár majd. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Puskás Aréna – Forrás: MTI