A Fekete Özvegy pandémiás jegyárbevételi rekordot ért el most hétvégén az észak-amerikai mozikban és az otthon is nézhető Disney+ szolgáltatáson keresztül. A 63 milliárd forintnak megfelelő 218 millió dolláros bevétel két nap alatt Amerikában is mesés összeg. A filmet két éve Budapesten forgatták a Covid miatt viszont csak most hétvégén mutatták be.

Mesés pénzeső

A gyártó becslése szerint 80 millió dolláros (23,9 milliárd forint) jegyárbevételt ért el a Budapesten forgatott thriller – jelentette be vasárnap a Walt Disney stúdió. A nemzetközi piacokon bezsebelt 78 millióval és a Disney+ streamingszolgáltató legalább 60 milliós megtekintési díjával együtt több mint 218 millió dollárral, vagyis 63 milliárd forinttal zárja bemutatója első hétvégéjét a film. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fél Budapestet lezárták

A Disney leányvállalatának, a Marvel-stúdiónak az új filmjét, a Fekete Özvegyet Budapesten forgatták. A fél város le volt zárva 2019-ben, amikor az akciójeleneteket rögzítették. Scarlett Johansson nemrég egy amerikai talkshow-ban éppen Budapest kiejtését tanította meg a közönségnek. Ez az alábbi videóben 02:55-nél látható.

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Így kell kiejteni a Budapest szót

Világsztárok Budapesten

A film főszereplője Scarlett Johansson is a fővárosban volt, hiszen sok jelente készült Budapesten. „Mindig rettegek, amikor legelőször felveszem, hogy úr isten, milyen lesz. Aztán behunyom a szemem, felrántom a cipzárt, és kifújhatom a levegőt: jó rám” – mondta egyszer a testhez simuló Fekete Özvegy-jelmezéről Scarlett Johansson.

A belvárosban dolgoztak a filmesek

A világsztár budapesti tartózkodásáról akkor a Marvel magyar rajongói blogja rántotta le a leplet, egy posztban több Twitteren közzétett képet és videót is összegyűjtöttek a Fekete Özvegy-film magyarországi forgatásról.

Forgatás a budapesti utcán

Forrás: Twitter.com

Legendás karakter

Johansson már korábban elmondta, hogy mennyire csodásnak tartja a Fekete Özvegy történetét, ezért egy róla szóló önálló filmben egyenesen Oroszországba repítené vissza a karaktert. Natasha Romanoff ugyanis orosz nemesi családban született, de mivel a szülei valószínűleg már gyerekkorában meghaltak, egy orosz katona nevelte fel. Később balett-táncos lett, meg egy szovjet tesztpilóta férje, aki szintén meghalt, így lett a nőből előbb özvegy, majd a KGB szuperkémképző programja révén valamivel később Fekete Özvegy. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt a film bemutatója

Ez pedig egy másik promóciós videó

Kiemelt kép: részlet a film előzeteséből