Összeütközött egy autóbusz és egy személygépkocsi csütörtök este Budapest 21. kerületében, a Weiss Manfréd út és a Szállító utca kereszteződésében. A balesethez a fővárosi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik egy beszorult embert feszítővágóval szabadítanak ki a személyautóból. A fővárosi tűzoltó doktorszolgálat is a helyszínre vonult.

Azt hitte be tud kanyarodni

A helyszínen a BudapestKörnyéke.hu tudósítója is ott volt, aki elmondta, csütörtök este a csepeli Weiss Manfréd útról a Szállítók útjára kanyarodott egy menetrend szerint közlekedő 179-es busz, két utassal a fedélzetén. Az idősebb férfi buszvezető a távolban, a Corvin úti csomópont magasságában látott ugyan egy közeledő autót, de úgy gondolta, előtte még biztonságosan be fog tudni kanyarodni. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Csepel felől jött az Opel

Ez így is lett volna, ha a Csepel felől érkező Opel Vectra a megengedett sebességgel közlekedett volna, és nem jóval felette. Sajnos a Vectra fiatal sofőrje nagyon sietett valahova, ráadásul volt egy fiatal hölgy utasa is.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Az Opel durván összetört

Nem tudott megállni

Az Opel mintegy 30 méteres féknyomot húzott, de nem tudott időben megállni, nagy sebességgel a busz jobb hátsó kerekének vágódott és brutálisan összetört. A fiatalok nem voltak bekötve, mindketten megsérültek, úgy kellett őket kiszabadítani a kocsiból, a lány a műszerfalnak préselődött.

Alig maradt belőle valami:

Kórházba vitték őket

Őt csak az ajtók és a B oszlopok levágásával, illetve a tető visszahajtásával tudták a fővárosi hivatásos tűzoltók kiszabadítani, majd átadták a mentőknek, akik sokáig stabilizálták az állapotát, majd mindkettőjüket a Merényi Gusztáv Kórházba szállították. Nem megerősített információk szerint a Vectra sofőrjének nemrég volt a rendőrséggel egy összezörrenése, amelynél (szintén Csepelen) majdnem súlyos balesetet okozott – akkor nem volt nála jogosítvány, állítólag most sem.

A buszon ülők nem sérültek meg

A busz fedélzetén utazó két utas nem sérült meg, mint ahogy a buszvezető sem, ő elmondta, hogy megdöbbent, amikor az erőteljes fékezés dacára az Opel akkor erővel csapódott a busz oldalának, hogy az megbillent az ütközés hatására.

Szörnyű látvány

Durván túllépte a megengedett sebességet

A Weiss Manfréd út ezen szakaszán még 50 km/h a megengedett sebesség, ezt a fiatalember valószínűleg legalább kétszeresen túllépte. A befelé vezető oldalt órákra lezárta a rendőrség, a forgalmat elterelték. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép és belső fotók: Helyszíni felvételek – Forrás: G.K.