Összeütközött egy autóbusz és egy személygépkocsi csütörtök este Budapest 21. kerületében, a Weiss Manfréd út és a Szállító utca kereszteződésében. A balesethez a fővárosi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik egy beszorult embert feszítővágóval szabadítanak ki a személyautóból. A fővárosi tűzoltó doktorszolgálat is a helyszínre vonult.

Azt hitte be tud kanyarodni

A helyszínen a BudapestKörnyéke.hu tudósítója is ott volt, aki elmondta, csütörtök este a csepeli Weiss Manfréd útról a Szállítók útjára kanyarodott egy menetrend szerint közlekedő 179-es busz, két utassal a fedélzetén. Az idősebb férfi buszvezető a távolban, a Corvin úti csomópont magasságában látott ugyan egy közeledő autót, de úgy gondolta, előtte még biztonságosan be fog tudni kanyarodni. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Csepel felől jött az Opel

Ez így is lett volna, ha a Csepel felől érkező Opel Vectra a megengedett sebességgel közlekedett volna, és nem jóval felette. Sajnos a Vectra fiatal sofőrje nagyon sietett valahova, ráadásul volt egy fiatal hölgy utasa is.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Az Opel durván összetört

Nem tudott megállni

Az Opel mintegy 30 méteres féknyomot húzott, de nem tudott időben megállni, nagy sebességgel a busz jobb hátsó kerekének vágódott és brutálisan összetört. A fiatalok nem voltak bekötve, mindketten megsérültek, úgy kellett őket kiszabadítani a kocsiból, a lány a műszerfalnak préselődött.

Alig maradt belőle valami:

Kórházba vitték őket

Őt csak az ajtók és a B oszlopok levágásával, illetve a tető visszahajtásával tudták a fővárosi hivatásos tűzoltók kiszabadítani, majd átadták a mentőknek, akik sokáig stabilizálták az állapotát, majd mindkettőjüket a Merényi Gusztáv Kórházba szállították. Nem megerősített információk szerint a Vectra sofőrjének nemrég volt a rendőrséggel egy összezörrenése, amelynél (szintén Csepelen) majdnem súlyos balesetet okozott – akkor nem volt nála jogosítvány, állítólag most sem.

A buszon ülők nem sérültek meg

A busz fedélzetén utazó két utas nem sérült meg, mint ahogy a buszvezető sem, ő elmondta, hogy megdöbbent, amikor az erőteljes fékezés dacára az Opel akkor erővel csapódott a busz oldalának, hogy az megbillent az ütközés hatására.

Szörnyű látvány

Durván túllépte a megengedett sebességet

A Weiss Manfréd út ezen szakaszán még 50 km/h a megengedett sebesség, ezt a fiatalember valószínűleg legalább kétszeresen túllépte. A befelé vezető oldalt órákra lezárta a rendőrség, a forgalmat elterelték. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép és belső fotók: Helyszíni felvételek – Forrás: G.K.